Nieren alcohol

wat zijn de gevolgen?

“Bier reinigt de nieren”: een bekende fabel. Heel wat mensen hebben pijn aan de nieren na alcohol te hebben gedronken. En wat hebben nierstenen en bier of wijn met elkaar te maken? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit. Heb jij regelmatig last van je nieren na alcohol? Dan helpen wij je stoppen met alcohol. Je komt regelmatig naar één van onze behandellocaties en herstelt in je eigen woonomgeving.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 11 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Je nieren en alcohol: wat is het effect van drank?

Je nieren zitten links en rechts in de rug. Ze filteren je bloed en zorgen ervoor dat je afvalstoffen en een teveel aan vocht uitplast. Op je nieren heeft alcohol het effect dat je meer vocht gaat uitscheiden. Je kunt echter de afvalstoffen minder goed kwijt, waardoor je nieren beschadigd raken.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Je nieren en alcohol

Er zijn verschillende zaken die leiden tot schade aan je nieren en alcohol is er daar één van. Zo is er een verband tussen nierstenen en bier of wijn drinken, waardoor je pijn in de onderrug in je nieren door alcohol kunt krijgen. Ook lijden je nieren onder alcoholisme en kun je blijvende nierinsufficiëntie oplopen als je langdurig te veel drinkt.


Je nieren en alcoholisme

Gebruik jij de fabel “Bier reinigt de nieren” als excuus om te veel te drinken? Heb jij vaak last van pijn in je onderrug of je nieren door alcohol? Ga dan na of je een alcoholprobleem hebt. Schaam je daar niet voor en schakel professionele hulp in, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Trubendorffer helpt bij alcoholproblemen

Lijden je nieren onder de alcohol die je gebruikt of heb je pijn aan je nieren na alcohol? Dan is het tijd om iets te doen aan je drinkgedrag. Bij Trubendorffer helpen we je stoppen met alcohol met een intensief behandelprogramma, waarmee al veel mensen blijvend hersteld zijn van hun drankverslaving. Bel 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek.
 

"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou