5 tips om te stoppen met alcohol

Zo wordt het makkelijker

Vind je dat je te veel alcohol drinkt? Of hebben de mensen in je omgeving er last van? Dan kan het slim zijn om te stoppen met alcohol. Tips hiervoor vind je bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Met ons ambulante behandelprogramma zijn al veel mensen van hun verslaving hersteld.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Waarom stoppen met alcohol drinken?

Alcohol is niet goed voor je. Af een toe een glaasje is niet erg, maar wanneer je regelmatig meer dan 1–2 glazen per dag drinkt, kun je daar last van krijgen. Je gezondheid, slaap en seksleven lijden eronder. Ook kun je sociale en financiële problemen ontwikkelen als gevolg van te veel alcohol. Wanneer je niet meer zonder alcohol kunt, is de kans groot dat je verslaafd bent. Met onze tips kun je stoppen met alcohol.


5 tips om te stoppen met alcohol

Houd bij hoeveel je drinkt en bepaal hoeveel je wilt minderen of dat je helemaal wilt stoppen met alcohol. Tips om het stoppen makkelijker te maken:

  1. Schrijf de voordelen van stoppen op
  2. Haal geen alcohol in huis
  3. Bedenk van te voren wanneer je wel of niet drinkt
  4. Neem een alcoholvrij drankje als alternatief
  5. Kies een activiteit om je af te leiden wanneer je alcohol wilt drinken

Stoppen met alcohol tips: omgaan met je omgeving

Mensen om je heen moeten er vaak aan wennen dat je geen alcohol meer drinkt. Leg ze uit waarom je niet drinkt en blijf weigeren wanneer ze je alcohol aanbieden. Je kunt ook veel steun ervaren uit je omgeving. Kies bijvoorbeeld een familielid of vriend(in) die je kunt bellen als je het moeilijk hebt.


Begeleiding door Trubendorffer

Wil je stoppen met alcohol? Met de tips van Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose kun je zelf aan de slag. Wil je professionele ondersteuning, zonder opgenomen te worden in een kliniek? Bel ons dan op 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek.

☎ Bel 0800 - 999 999 8