Wat doet alcohol met je hersenen

symptomen van hersenschade

Dat alcohol niet gezond is, weten veel mensen wel. Maar waarom is alcohol slecht voor je hersenen? Hoe ontstaat hersenbeschadiging door alcohol, wat zijn de symptomen en is herstel mogelijk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft antwoord op de vraag: wat doet alcohol met je hersenen? Je kunt ook bij ons terecht voor ambulante begeleiding wanneer je verslaafd bent.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Waarom is alcohol slecht voor je hersenen?

Wat doet alcohol met je hersenen? Er zijn verschillende manieren waarop langdurig en overmatig gebruik van alcohol je brein beschadigt. Alcohol doodt hersencellen, waardoor de hersenen krimpen. Ook wordt de communicatie tussen de hersencellen slechter. Daarnaast hebben alcoholisten vaak een vitaminegebrek door slechte voeding, waardoor de hersenen nog verder beschadigd worden.


Symptomen van hersenschade door alcohol zijn:

  • Moeite met logisch nadenken en problemen oplossen
  • Concentratie- en geheugenstoornissen
  • Ontremd en impulsief gedrag
  • Verstoorde coördinatie en evenwicht
  • Groeistoornissen
  • Verstoorde hartslag en ademhaling met coma tot gevolg

Stoppen met alcohol

Veel mensen hebben last van schade door alcohol aan de hersenen; herstel is vaak maar beperkt mogelijk. Maak jij je zorgen over je drankgebruik nu je weet wat alcohol doet met je hersenen? Maar vind je het moeilijk om te stoppen met drinken? Dan kun je terecht bij Trubendorffer voor professionele ondersteuning met een persoonlijk behandelprogramma, waarmee we je helpen herstellen van je verslaving.


Trubendorffer biedt ondersteuning bij alcoholverslaving

Wat doet alcohol met je hersenen? Alcohol doodt hersencellen en beschadigt ook op andere manieren je brein. Bij beschadiging door alcohol van je hersenen is herstel meestal maar beperkt mogelijk. Genoeg reden dus om niet te veel alcohol te drinken – maximaal 1 glas per dag. Vind je het moeilijk om je aan dit advies te houden? Bel dan naar Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose op 0800-999 9998.

☎ Bel 0800 - 999 999 8