Maand geen alcohol

Lukt het jou?

Alcohol is niet goed voor je. Nu hoef je de drank niet helemaal te laten staan, maar kan het een goede uitdaging zijn om eens een maand geen alcohol te drinken. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat het effect is van een maand geen alcohol drinken op bijvoorbeeld je lever en of je van een maand geen alcohol kunt afvallen. Vind je het moeilijk om te stoppen met drinken? Dan kunnen wij je bij jou ondersteunen met ons ambulante behandelprogramma.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Waarom zou je een maand geen alcohol drinken?

Ruim 37.000 Nederlanders deden in januari 2019 mee aan IkPas. Zij kozen er voor om een maand geen alcohol te drinken. Je doorbreekt daarmee je ingesleten patroon en ervaart hoe het is om bewust te kiezen voor wel of geen alcohol. Uiteraard kun je ook zelf op een ander moment stoppen met drinken.


Effecten van een maand geen alcohol

Veel deelnemers aan IkPas voelen zich fitter en slapen beter. Dit komt onder andere door het positieve effect van een maand geen alcohol op je lever, die je afvalstoffen afbreekt. Je kunt van een maand geen alcohol ook afvallen, mits je de alcohol niet vervangt door andere calorierijke drankjes.


Een maand geen alcohol drinken lukt niet?

Wanneer je besluit om een maand geen alcohol te drinken, kun je merken dat je het hier erg moeilijk mee hebt. Schaam je daar niet voor, maar ga actief aan de slag om dit probleem op te lossen. Je kunt daarvoor ook professionele hulp inschakelen, bijvoorbeeld van Trubendorffer – Hulp bij verslaving.


Trubendorffer helpt bij verslaving aan alcohol

Veel mensen vinden het lastig om de alcohol te laten staan. Je kunt er dan voor kiezen om een maand geen alcohol te drinken. Heb je daar moeite mee? Neem dan contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998. Wij kunnen je helpen herstellen van je drankprobleem met een behandelprogramma waarmee we al veel mensen hebben geholpen.

☎ Praat nu met een deskundige