Afkicken van alcohol

Wij helpen je

Afkicken van alcohol vraagt om inzet, discipline én goede begeleiding. Je bent immers verslaafd, waardoor je lichaam drank nodig heeft om te functioneren. Wij helpen je met succesvol afkicken van alcohol, zodat je een mooi leven kan leiden zonder drank.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Alcohol: afkicken

Afkicken van alcohol en je leven weer oppakken zonder drank, betekent dat je volledig moet stoppen met drinken. Niet alleen tijdens je behandeling maar ook erna. In sociaal drinken geloven wij niet, dus ook een borreltje op z’n tijd is taboe. Verslavingsgevoeligheid blijft namelijk altijd bestaan, ook na een alcoholverslaving. Afkicken bij Trubendorffer, hulp bij verslaving en dubbele diagnose, is gericht op geheelonthouding.


Afkickkliniek alcohol

Wil jij afkicken van alcohol? Wees gerust, daarvoor hoef je meestal niet naar een afkickkliniek. Een enkele keer is een detox wel nodig. Mocht het nodig zijn, dan volg je eerst een detox behandeling in een erkende verslavingsinstelling elders. Dit kan bijvoorbeeld bij Fundamentum.

Alcohol ontwen je bij voorkeur in je eigen omgeving. Alcohol speelt zo’n grote rol in je leven dat je meer hebt aan ambulante hulp, waarbij je gewoon thuis slaapt en naar je werk of naar school kan blijven gaan. Je ervaart meteen hoe afkicken van alcohol doorwerkt in je leven. Stoppen met drinken via ambulante zorg is daarom veel effectiever dan stoppen in een afkickkliniek.


Waarom alcoholverslaving afkicken moeilijk maakt

Zoals je vast al weet, maakt alcoholverslaving afkicken tot iets ingrijpends. Vooral als je al langere tijd verslaafd bent. Je lichaam staat het niet zomaar toe dat je de drank afzweert. Daardoor ondervind je veel hinder van lichamelijke effecten. Wij helpen je om die te verlichten, zodat afkicken van alcohol gemakkelijker voor je wordt. Voor de ergste ontwenningsverschijnselen zijn er medicijnen. Die zijn ter verlichting en om je te beschermen tegen de schade die kan optreden bij het afkicken van alcohol.


Ontwenningsverschijnselen

Als je afkickt van de alcohol, krijg je vaak te maken met de volgende ontwenningsverschijnselen:

  • trillen
  • zweten
  • slapeloosheid en nachtmerries
  • prikkelbaarheid
  • vermoeidheid
  • angst
  • depressie

Naarmate je langer en ernstiger verslaafd bent, kun je ook zwaardere effecten verwachten van afkicken van alcohol. Het is dan mogelijk dat je toevallen krijgt of hallucinaties. Zeer zware drinkers die al heel veel jaren verslaafd zijn geweest, gaan soms dingen zien en horen die er niet zijn.


Waarom afkicken van alcohol cold turkey moet

Afkicken van alcohol kun je beter niet geleidelijk doen. Het moet in één keer. Je heb de term vast wel eens gehoord als het gaat over afkicken: cold turkey. Dat betekent dat je direct stopt met het gebruik van een verslavend middel. Heb je een probleem met drank, dan moet je dus in één keer stoppen met alcohol. Cold turkey, want je lichaam moet afkicken van de alcohol. Als je blijft drinken, zelfs al is het maar een beetje, gebeurt dat niet.


Cold turkey afkicken alcohol: ervaringen

Bij Trubendorffer hulp bij verslaving en dubbele diagnose ben je aan het juiste adres voor professionele begeleiding. Veel van onze cliënten bezoeken, naast de groepstherapie die wij zelf aanbieden, zelfhulpgroepen om ervaringen uit te wisselen over het afkicken van alcohol. We helpen graag bij het vinden van een geschikte groep. We werken niet samen met de zelfhulpgroepen: deze zijn volledig onafhankelijk. Voor de meest recente informatie kun je altijd op de website van de betreffende organisatie kijken.

Zoek je hulp bij afkicken van alcohol, neem dan contact met ons op: Trubendorffer hulp bij verslaving en dubbele diagnose

☎ Bel 0800 - 999 999 8