Hoe lang duurt afkicken alcohol?

De fases

Nadat je gestopt bent met het overmatig gebruik van alcohol kun je te maken krijgen met afkickverschijnselen, ook wel ontwennings- of onthoudingsverschijnselen genoemd. Deze verschijnselen kunnen optreden omdat je iets wat je heel lang hebt gedaan, niet meer doet. Je hersenen zijn gewend geraakt aan de stoffen en gevoelens die je kreeg door het drinken van alcohol. Afkicken van alcohol zorgt ervoor dat deze stoffen en gevoelens afwezig blijven. Hierop wordt gereageerd door je lichaam in de vorm van ontwenningsverschijnselen. Hoe lang duurt afkicken van alcohol?
➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Hoe lang duurt afkicken van alcohol?

Bij een alcoholverslaving is er (naast een eventuele geestelijke afhankelijkheid) sprake van lichamelijke afhankelijkheid. Jouw lichaam is gewend geraakt aan alcohol en heeft deze stof nodig om te kunnen functioneren. Bij het afkicken van alcohol krijg je daardoor last van ontwenningsverschijnselen. Afkickverschijnselen die met het afkicken van alcohol gepaard gaan, zullen dan ook vooral lichamelijk zijn, zoals trillen, pijn, koorts en misselijkheid.


Zelfstandig afkicken van alcohol

De afkickverschijnselen kunnen zo heftig zijn dat je weer in de verleiding komt om alcohol te gebruiken. Veel verslaafden die op eigen houtje proberen af te kicken vallen dan ook gemakkelijk terug in hun verslaving. Bovendien is plots cold turkey stoppen met drinken van alcohol zonder professioneel toezicht gevaarlijk voor je gezondheid, omdat je lichaam gewend is om deze stoffen continu binnen te krijgen. Ga niet zelf experimenteren met medicatie zoals oxazepam, dit brengt ernstige risico’s met zich mee. Om deze reden is afkicken met professionele hulp en terugvalpreventie noodzakelijk.


Afkicken van alcohol zonder kliniek

Afkicken alcohol is één van doelgerichte behandelingen van Trubendorffer. Je ontvangt hierbij professionele en persoonlijke hulp van deskundige behandelaren. Daarnaast stimuleert Trubendorffer jou om jezelf en je medestanders zo goed mogelijk te helpen door zelfreflectie, groepstherapie en zelfhulpgroepen. Onze behandelmethode is effectief en zorgt snel voor het gewenste resultaat. Bovendien kun je met onze behandeling bij alcoholverslaving gewoon thuis blijven slapen en wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekeraar.

Meer informatie over afkicken alcohol met Trubendorffer? Neem vrijblijvend contact op. Trubendorffer helpt je graag om je verslaving te overwinnen.

☎ Bel 0800 - 999 999 8