Alcohol test

Test jezelf

Drink je regelmatig alcohol? Niemand kijkt er gek van op. De meeste mensen kunnen ook prima met drank omgaan. Wanneer wordt drinken een probleem? Vul de anonieme alcoholtest in en je weet of jij je zorgen moet maken.

Ben jij een alcoholist?

Test jezelf om erachter te komen. Dat kun je doen aan de hand van de vragen die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opgesteld. Beantwoord bovenstaande vragen. Met deze test krijg je meteen antwoord op de vraag of je alcoholist bent. Ook als uit de test blijkt dat je geen alcoholist bent, kun je contact met ons opnemen over je alcohol gebruik.

Wanneer drink je te veel alcohol?

Ben je verslavingsgevoelig, dan kan het regelmatig drinken van alcohol uit de hand lopen. Maar wanneer is er sprake van alcoholisme? Drink je meer dan 1 à 2 glazen alcohol per dag en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol, dan drink je teveel. Een excessieve (mannelijke) drinker drinkt wekelijks meer dan 21 glazen alcohol per week. Voor vrouwen geldt de grens van 14 glazen per week.

Het is verstandig om je af te vragen waarom je zoveel drinkt en of je ermee kan stoppen. Wanneer je drinkt om spanning, stress of depressieve gevoelens tegen te gaan, is het verstandig om hulp te zoeken. Regelmatig alcohol drinken kan leiden tot nare gevolgen op de korte en lange termijn.

Wanneer ben je een alcoholist?

Bij een alcoholverslaving denk je al snel aan mensen die niet meer functioneren en fysieke afhankelijkheid. Toch kun je verslaafd zijn aan alcohol zonder dat het opvalt. Het drinken van alcohol is nou eenmaal sociaal geaccepteerd. Het is daarom belangrijk zelf kritisch je eigen alcoholgebruik onder de loep te nemen. Zeker als je verslavingsgevoelig bent.

Komen enkele van de volgende punten je bekend voor? Dan ligt een alcoholverslaving op de loer.

  • Meer drinken dan voorgaande periodes
  • Meer alcohol nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken
  • Liegen over uw alcoholgebruik
  • Verminderde interesse in sociaal contact

Uitslag van de alcoholisme test

Het onderscheid tussen een alcoholist of een sociale drinker is soms lastig te bepalen. Om snel vast te kunnen stellen of jouw alcoholgebruik problematisch is, hebben wij een zelftest voor je ontwikkeld. Hiermee krijg je binnen een paar minuten meer inzicht in jouw alcoholgebruik en of er mogelijk sprake is van alcoholisme.

Diagnose alcoholverslaving

Onze alcoholtest helpt je om meer inzicht te krijgen in je alcoholgebruik. Het is niet bedoeld ter diagnose van een alcoholverslaving. Blijkt uit de test dat je alcoholverslaafd bent of loopt je alcoholconsumptie uit de hand? Neem contact met ons op.

Wij bieden ook hulp als niet jij, maar iemand in je omgeving een alcoholverslaving heeft of ontwikkelt. Trubendorffer heeft jarenlange ervaring in hulp bij alcoholverslaving. Wat wij voor je kunnen betekenen, kun je in onze werkwijze voor de behandeling van alcoholisme lezen.

Hulp bij alcoholisme? Wij bieden ambulante zorg, zodat je gewoon thuis kunt blijven wonen en door kunt gaan met je dagelijkse leven.

☎ Bel 0800 - 999 999 8

”Categorie: Alcoholverslaving