Black-out alcohol

wat is het?

Wanneer je te veel alcohol drinkt, kan het zijn dat je je daar de volgende dag niets meer van herinnert. Dat is het voornaamste kenmerk van een blackout door alcohol. Hoe ontstaat geheugenverlies door alcohol en waarom kun je een black-out door alcohol beter voorkomen? Als je vaker een blackout hebt kan dit wijzen op een verslaving. Je kunt voor jouw behandeling terecht bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Met ons ambulante programma zijn al veel mensen van hun alcoholverslaving afgekomen.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 11 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Wat is een black-out door alcohol?

Alcohol is slecht voor je brein. Het doodt hersencellen en zorgt ervoor dat je hersencellen minder goed met elkaar communiceren. Wanneer je tijdens één gelegenheid te veel drinkt, kun je een blackout door alcohol krijgen. Je hersenen slaan de informatie niet op, waardoor je je niet kunt herinneren wat er gebeurd is. Je hebt dan een blackout door alcohol.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Wat is een gray out door alcohol?

Bij een gray out door alcohol herinner je je wel iets, maar ben je ook stukken kwijt door de alcohol. De informatie uit je kortetermijngeheugen wordt niet of maar gedeeltelijk opgeslagen in je langetermijngeheugen. Deze herinneringen zullen ook nooit meer terugkomen.


Waarom moet je een blackout door alcohol voorkomen?

Een blackout of grayout door alcohol is gevaarlijk. De alcohol beschadigt je hersenen, zeker wanneer je vaker te veel drinkt. Bovendien is een blackout een teken dat je mogelijk een alcoholprobleem hebt. Wil je stoppen met drinken, maar vind je dat moeilijk? Zoek dan hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Stoppen met alcohol? Trubendorffer helpt

Drink jij te veel en ben je regelmatig stukken kwijt door de alcohol? Een blackout door alcohol is niet zonder risico’s. Voorkom blijvend geheugenverlies door alcohol en zoek hulp om van je drankverslaving af te komen. Opname in een kliniek is meestal niet nodig om van je verslaving te herstellen. Daarom werken we bij Trubendorffer met een behandelprogramma dat je op één van onze behandellocaties volgt terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Wil je weten of wij je kunnen helpen? Bel dan naar 0800-999 9998.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou