Alcoholvergiftiging symptomen

welke zijn er?

Bij een alcoholvergiftiging ga je overgeven om de giftige stoffen snel kwijt te raken. Maar wat zijn bij een alcoholvergiftiging de symptomen waar je alert op moet zijn? Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose weten we dat alcoholvergiftiging gevolgen kan hebben voor je gezondheid en je welzijn. Daarom helpen we je herstellen van je drankprobleem, terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Alcoholvergiftiging: de symptomen

Wanneer je te snel te veel drinkt, kun je een alcoholvergiftiging oplopen. Eén van de eerste symptomen bij alcoholvergiftiging is overgeven. Er zijn bij alcoholvergiftiging ook symptomen die levensbedreigend kunnen zijn. Dit zijn bij een alcoholvergiftiging de symptomen die je als mens nog meer kunt ervaren:

  • Verwardheid
  • Bewustzijnsverlies
  • Langzame en/of onregelmatige ademhaling
  • Bleke en koude huid

Alcoholvergiftiging symptomen: de nasleep

Bij een alcoholvergiftiging kunnen de symptomen van mens tot mens verschillen. Niet alleen heeft alcoholvergiftiging gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar ook met de relaties met de mensen om je heen.

Zij zijn waarschijnlijk geschrokken van de ernst van de alcoholvergiftiging en de symptomen daarvan en vertrouwen je mogelijk niet meer. Daarnaast kan het verstandig zijn om het contact met je drinkmaatjes op een laag pitje te zetten, maar dat heeft wel effect op je vriendschappen.


Last van alcoholvergiftiging symptomen?

Drink je regelmatig te veel? Dan ben je mogelijk verslaafd geraakt aan de alcohol. Dit is niet iets om je voor te schamen. Wel is het belangrijk om professionele hulp in te schakelen om zo snel mogelijk van je verslaving af te komen.


Stoppen met alcohol bij Trubendorffer

Had jij een alcoholvergiftiging en ben je de symptomen zat? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Wij helpen je herstellen van de alcoholvergiftiging en de nasleep die dat kan hebben. Je komt voor persoonlijke begeleiding en zelfhulpgroepen naar één van onze locaties. Je herstelt verder in je eigen woonomgeving, waarmee de kans op blijvend herstel van je alcoholprobleem het grootst is.
☎ Bel 0800 - 999 999 8