Alcohol intoxicatie

Wat is het?

Je hoort het regelmatig: mensen die in het ziekenhuis belanden met een alcohol intoxicatie. Maar wat is een alcohol intoxicatie? En wat zijn bij een alcohol intoxicatie de symptomen waar je op moet letten? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit. Ben je verslaafd geraakt aan de drank? Dan kun je met ons behandelprogramma herstellen terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is alcohol intoxicatie?

Bij een alcohol intoxicatie oftewel alcoholvergiftiging heb je zo veel alcohol gedronken dat je bewusteloos raakt. Bij volwassenen is het risico op alcoholvergiftiging sterk verhoogd bij een alcoholpromillage van ongeveer 4. Bij jongeren ligt dat veel lager, namelijk bij ongeveer 1,7 promille. Dat komt neer op ongeveer 6–7 glazen in 2 uur tijd.


Alcohol intoxicatie: de symptomen

Alcohol intoxicatie kan ervoor zorgen dat je in coma raakt of zelfs doodgaat. De symptomen waar je een alcoholvergiftiging aan kunt herkennen zijn:

  • Bewusteloosheid
  • Onderkoeling
  • Niet aanspreekbaar zijn
  • Stoppen met ademen

Heb jij een alcohol intoxicatie gehad?

Om een alcohol intoxicatie te voorkomen, is het belangrijk om niet te veel alcohol te drinken en regelmatig af te wisselen met niet-alcoholische drankjes. Heeft iemand toch zoveel gedronken dat hij of zij bewusteloos is, bel dan een ambulance. Na het herstel van de alcoholvergiftiging is goede begeleiding belangrijk om van je alcoholprobleem te herstellen. Bij Trubendorffer helpen we je daarmee.


Bij Trubendorffer herstel je van je alcoholverslaving

Heb jij ervaring met alcohol intoxicatie? Of drink je regelmatig te veel en wil je alcoholvergiftiging voorkomen? Bel dan 0800-999 9998 voor meer informatie over het intensieve behandelprogramma van Trubendorffer. Je woont thuis en leert daar omgaan met alle prikkels die tot je verslaving hebben geleid. Je komt regelmatig naar één van onze behandellocaties, waar je deelneemt aan zelfhulpgroepen en persoonlijk begeleid wordt door onze ervaren medewerkers. Daarmee is jouw kans op blijvend herstel van je verslaving het grootst.

☎ Praat nu met een deskundige