comazuipen

wat is het?

Het is een term die regelmatig opduikt: comazuipen. Maar wat is comazuipen nou precies en hoe schadelijk is het eigenlijk? Trubendorffer geeft informatie over comazuipen. Ben je verslaafd aan alcohol? Dan kunnen wij je met onze ambulante verslavingsprogramma’s helpen afkicken, gewoon bij jou thuis.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Wat is comazuipen?

Bij comazuipen drink je zo veel alcohol in korte tijd (binge drinken) dat je er bewusteloos van raakt. Het risico op zo’n ernstige alcoholvergiftiging is het hoogst bij jongeren en bij mensen met een laag lichaamsgewicht. Voor comazuipen is geen promillage alcohol aan te wijzen. Bij comazuipen is het promillage gemiddeld 1.8‰ onder jongeren die daarvoor in het ziekenhuis opgenomen worden. Er zijn echter ook mensen die al bij een veel lager promillage bewusteloos raken.


Comazuipen: de symptomen

Wanneer je te veel alcohol in korte tijd drinkt, kun je stoppen met ademhalen en buiten bewustzijn raken. Men spreekt van comazuipen bij deze symptomen. Een voorstadium van comazuipen is een lichtere alcoholvergiftiging. Je wordt duizelig en suf en gaat overgeven om de alcohol uit je lichaam kwijt te raken. Vooral jongeren merken vaak weinig van dit voorstadium, waardoor het lijkt of ze zomaar ineens bewusteloos raken.


Comazuipen: de gevolgen

Bij comazuipen krijgen je hersenen zoveel alcohol te verwerken dat er hersenschade kan ontstaan. Daarnaast verhoogt alcoholgebruik het risico op kanker, hart- en vaatziekten en leverproblemen. Regelmatig gebruik van alcohol kan er bovendien voor zorgen dat je verslaafd raakt. Je kunt dan niet meer zonder alcohol en bent zo vaak onder invloed dat je er financiële en sociale problemen van kunt krijgen.


Afkicken van alcohol? Trubendorffer helpt

Bij comazuipen kunnen de gevolgen ernstig zijn. Voorkom daarom comazuipen en beperk de hoeveelheid alcohol die je drinkt. Ben je toch verslaafd geraakt? Neem dan contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998 voor een intakegesprek. Wij helpen je met een effectief thuisprogramma van je alcoholverslaving af.
☎ Praat nu met een deskundige