Alcoholgebruik

door jeugd en volwassenen

Alcohol gebruik je vaak in sociale situaties en veel Nederlanders drinken regelmatig een glaasje alcohol in gezelschap. Maar hoe hoog is het alcoholgebruik in Nederland eigenlijk? En hoe vaak komt alcoholmisbruik bij de jeugd voor? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft informatie over het alcoholgebruik van de Nederlanders. Mocht je verslaafd zijn geraakt aan de drank, dan helpen wij je met een ambulant programma bij jou thuis.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Alcoholgebruik door volwassenen

Uit cijfers van het Trimbos Instituut blijkt dat 80% van de Nederlanders wel eens alcohol drinkt. Veertig procent van alle volwassenen drinkt maximaal één glas alcohol per dag, waarmee ze zich aan de adviezen van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum houden. Ruim 8% van de volwassenen drinkt overmatig: meer dan 14 glazen per week voor vrouwen of 21 glazen per week voor mannen.


Alcoholgebruik door de jeugd

Alcoholgebruik door jeugd onder de 18 jaar is in Nederland niet toegestaan. Toch komt alcoholmisbruik bij de jeugd nog regelmatig voor. Van alle scholieren in de leeftijdsgroep van 12–16 jaar heeft bijna de helft wel eens alcohol gebruikt. Zij krijgen de alcohol meestal van hun ouders of van vrienden. Eén op de vijf jongeren is binge-drinker en drinkt regelmatig vijf of meer glazen alcohol bij één gelegenheid.


Behandeling van alcoholverslaving

De meest effectieve manier om van je alcoholverslaving af te komen, is door totale abstinentie. Bij abstineren van alcohol gebruik je helemaal geen alcohol. De kans op blijvend herstel is daarmee vele malen groter dan wanneer je toch af en toe kiest voor alcoholgebruik.


Verslavingshulp bij Trubendorffer

Vermoed je dat jouw alcoholgebruik problematisch is? Neem contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving voor een oriënterend gesprek, dan kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen. Opname in een afkickkliniek is meestal niet nodig. Daarom helpt Trubendorffer jou met een bewezen effectief ambulant programma van je alcoholverslaving af – gewoon in je eigen thuisomgeving.
☎ Bel 0800 - 999 999 8