Wat doet alcohol met je huid

Dit zijn de effecten

De meeste mensen weten wel dat alcohol niet gezond is. Zo verhoogt regelmatig alcohol drinken je risico op kanker, beroerte en seksuele problemen. Maar wat doet alcohol met je huid? Hier lees je wat alcohol met je huid doet op korte en op lange termijn. Wil jij je huid mooi en gezond houden? Voorkom dan dat alcohol negatieve effecten kan hebben. Wij helpen jou stoppen met alcohol terwijl je thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat doet alcohol met je huid?

Alcohol heeft negatieve affecten op je huid en hoofd. Zo kan alcohol zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. Wat doet alcohol eigenlijk met je huid op korte en lange termijn?

Dit doet alcohol met je huid na één avond drinken:

  • je huid voelt merkbaar droger aan en ziet er ook zo uit
  • je krijgt last van puistjes en andere oneffenheden. Dit komt doordat alcohol vocht aan je huid onttrekt en bovendien de goede vitamines en hormonen om je huid te laten herstellen, tegenhoudt
  • ook houdt alcohol de productie van collageen tegen, het stofje dat je huid steviger maakt.

Op de langere termijn zijn dit de gevolgen voor je huid:

  • er treedt huidveroudering op. Je krijgt dus meer en diepere rimpels en lijnen
  • je bent vatbaarder voor huidziektes, zoals acné

Vrouwen zijn iets gevoeliger dan mannen voor deze gevolgen door hun dunnere huid.


Wat doet alcohol met je huid als je het drinkt?

Wanneer je alcohol drinkt, droogt je huid uit. Daardoor krijg je makkelijker rimpels. Dit wordt nog versterkt doordat alcohol de aanmaak van collageen vermindert, waardoor je huid slapper wordt. Daarnaast verwijdt alcohol je bloedvaten. Je kunt daardoor rode vlekken en zichtbare bloedvaatjes krijgen, evenals vochtophopingen die vooral rondom je ogen opvallen. Alcoholgebruik kan ook bestaande huidziektes verergeren, zoals acné, couperose en psoriasis.


Wat doet alcohol met je huid bij uitwendig gebruik?

Alcohol wordt gebruikt om je huid te ontsmetten, bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de huid rondom een wond. Je vindt ook vaak alcohol in verzorgingsproducten. Overmatig gebruik van dergelijke producten kan je huid irriteren en uitdrogen.


Alcoholverslaving is niet goed voor je huid

Kortom, alcohol drinken is niet goed voor je algemene gezondheid en ook niet voor je huid. Drink dus niet te veel en drink ook regelmatig een aantal dagen geen alcohol. Vind je het moeilijk om te stoppen? Dan kan het zijn dat je verslaafd bent en baat kunt hebben bij professionele hulp, bijvoorbeeld van Trubendorffer.


Trubendorffer helpt je herstellen van je alcoholverslaving

Wat doet alcohol met je huid? Het zorgt o.a. voor huidveroudering. Is dit voor jou een reden om te minderen of te stoppen met drinken? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose voor ondersteuning. Met ons ambulante programma helpen we je terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je volgt een behandeling op één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor meer informatie en een eerste gesprek.

☎ Bel 0800 - 999 999 8