Alcohol en een hoge bloeddruk

wat is het verband?

Kan alcohol een hoge bloeddruk veroorzaken? En mag je met een hoge bloeddruk alcohol drinken? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat het verband is tussen alcohol en een hoge bloeddruk. Vind je het moeilijk om de drank te laten staan, meld je dan aan voor ons behandelprogramma. Je herstelt in je eigen woonomgeving van je drankprobleem en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor bewezen effectieve verslavingshulp.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 11 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Kan alcohol een hoge bloeddruk veroorzaken?

Overmatig gebruik van alcohol en een hoge bloeddruk verhogen allebei het risico Kans op hart- en vaatziekten. Bovendien verhoogt alcohol je bloeddruk. Naar schatting wordt 1 op de 10 gevallen van een hoge bloeddruk door alcohol veroorzaakt. Als je stopt met alcohol en een hoge bloeddruk hebt zijn medicijnen om je bloeddruk te verlagen soms niet eens meer nodig.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Alcohol en hoge bloeddruk: een veilige combinatie?

Wil je alcohol drinken en heb je een hoge bloeddruk waarvoor je medicijnen gebruikt? Beperk je alcoholgebruik dan tot maximaal 1 glas per dag en drink in ieder geval 2 dagen in de week geen alcohol. Daarmee beperk je de schade aan je hart en je bloedvaten zoveel mogelijk.


Drink jij te veel alcohol?

Lijden je gezondheid, je naasten en je verantwoordelijkheden onder jouw drankgebruik? En wil je wel minder drinken, maar lukt dat niet? Schaam je daar niet voor en schakel professionele hulp in, bijvoorbeeld van Trubendorffer.


Trubendorffer helpt je stoppen met alcohol

Alcohol en een hoge bloeddruk gaan niet goed samen. Heb jij een hoge bloeddruk en wil je stoppen met alcohol? Bel dan 0800-999 9998 en bespreek of het ambulante behandelprogramma van Trubendorffer wat voor jou is. Je woont gewoon thuis en komt regelmatig naar onze behandellocaties, waar je persoonlijke hulp krijgt en deelneemt aan zelfhulpgroepen. Met dit intensieve behandelprogramma is jouw kans op een verslavingsvrij leven het grootst.
 

"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou