K hole

Wat is een K-hole?

Home /  Kennis / K hole

Ketamine (K, special K) is een drug die hallucinogene effecten heeft. Wanneer je heftig reageert op ketamine, wordt dit een k hole genoemd. Maar wat is een k hole precies en hoe lang duurt een k hole? Trubendorffer geeft antwoord op deze vragen en helpt je met een effectief thuisprogramma wanneer je verslaafd bent aan drugs.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is een k hole?

Ketamine is een dissociatieve tripdrug. Bij een zeer heftige ketamine-ervaring spreekt men van een k hole. Je lichaam en geest worden als het ware van elkaar gescheiden en je hebt het gevoel dat je naar een licht zweeft. Bovendien kun je je niet bewegen. Door de verlamming en dissociatieve hallucinaties kan een k hole lijken op een bijna-doodervaring. Dit kan angstaanjagend zijn, hoewel sommige mensen het juist als een spirituele ervaring zien.


Hoe lang duurt een k hole?

Wanneer je ketamine gebruikt, houden de effecten ongeveer 30 tot 60 minuten aan. Wanneer je ketamine snuift, houdt het effect langer aan dan wanneer je deze drug spuit. Een k hole kan langer aanhouden, tot wel 2 uur.


Verslaafd aan ketamine

Veel mensen stoppen met ketamine wanneer ze een k hole ervaren hebben. Wanneer je ketamine blijft gebruiken, is de kans op verslaving groot. Je lichaam went snel aan het middel, dus je hebt een steeds hogere dosis nodig voor hetzelfde effect. Op een gegeven moment kun je niet meer zonder: je moet gebruiken om je goed te voelen. De verslaving heeft ook invloed op je dagelijkse leven: je verwaarloost jezelf, je sociale contacten en je verantwoordelijkheden zoals school of werk.


Trubendorffer helpt bij verslaving

Heb je een k hole ervaren en wil je stoppen met ketamine, maar lukt dat niet zonder hulp? Of heb je andere verslavingen waar je hulp bij wilt? Neem contact op met Trubendorffer voor een eerste gesprek via telefoonnummer 0800-999 9998. Ons ambulante behandelingsprogramma is bewezen effectief en heeft als voordeel dat je gewoon thuis woont tijdens je behandeling.

☎ Bel 0800 - 999 999 8