Ketamine verslavend

hoe komt dat?

Ketamine is een dissociatieve tripdrug. Wanneer je het regelmatig gebruikt, kan ketamine verslavend blijken. Je kunt dan bij ons terecht voor professionele hulp om van je ketamine verslaving te herstellen, waarbij je gewoon thuis blijft wonen. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose is namelijk gespecialiseerd in het bieden van ambulante verslavingszorg.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is ketamine?

Andere namen voor ketamine zijn Special K, vitamine K of K. Ketamine wordt meestal gesnoven, maar kan ook gespoten worden. Deze drug werd oorspronkelijk als narcosemiddel gebruikt, maar had te veel bijwerkingen, waaronder hallucinaties. Vanwege de hallucinogene werking is ketamine populair geworden als drug. Je raakt in een ontspannen en dissociatieve toestand, waardoor de werkelijkheid ver weg voelt.


Is ketamine verslavend?

Ketamine is moeilijk te doseren, waardoor je makkelijk te veel gebruikt. Je kunt last krijgen van misselijkheid, verminderde spiercoördinatie en desoriëntatie. Een deel van de gebruikers krijgt blaasproblemen, variërend van een lichte blaasontsteking tot ernstige problemen waarbij de blaas verwijderd moet worden. Een bekend probleem bij het gebruik van ketamine is de k-hole. Dit is een soort bijna-doodervaring, die erg angstaanjagend kan zijn. Bovendien is ketamine verslavend wanneer je het regelmatig gebruikt.


Waarom is ketamine verslavend?

Bij regelmatig gebruik ontwikkel je relatief makkelijk een ketamine verslaving. Er is geen sprake van een lichamelijke verslaving: je krijgt geen ontwenningsverschijnselen als je stopt met ketamine. Wel raak je makkelijk psychisch afhankelijk van het middel en heb je steeds meer nodig om hetzelfde effect te ervaren. Daarbij ligt het risico op verslaving op de loer, met medische, psychische, sociale en financiële problemen tot gevolg.


Trubendorffer helpt bij ketamine verslaving

Heb jij gemerkt dat ketamine verslavend is? Neem dan snel contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998. Je herstelt in je eigen woonomgeving terwijl je een intensieve behandeling volgt op één van onze locaties. Met dit behandelprogramma zijn al veel mensen blijvend van hun verslaving hersteld.

☎ Bel 0800 - 999 999 8