Ketamine

Wat is keta?

Home /  Kennis / Ketamine

Ketamine (keta, K, special K) is een dissociatief tripmiddel. Mensen die regelmatig keta gebruiken, kunnen eraan verslaafd raken. Het gebruik van ketamine kan leiden tot depressie en waanbeelden. Gebruik je Ketamine en begin je de grip op je leven te verliezen? Trubendorffer kan je helpen om van je verslaving aan ketamine af te komen. Wij werken met een ambulant behandelprogramma, waarbij je niet hoeft te worden opgenomen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is ketamine?

Dissociatieve pepmiddelen, waaronder ketamine en andere drugs als PCP en lachgas, zorgen ervoor dat je het gevoel hebt dat je lichaam en geest niet meer bij elkaar horen. Je kunt keta als neusspray gebruiken of in vloeibare vorm in je spieren spuiten. Ketamine wordt behalve als drug ook gebruikt als narcosemiddel bij operaties en als pijnstiller bij ernstige vormen van zenuwpijn en pijn door kanker.


Wat zijn de effecten van keta?

Wanneer je een lage dosis ketamine gebruikt, raak je gedesoriënteerd en voel je je zweverig en dromerig. Mensen die een hogere dosis keta gebruiken, gaan de dissociatieve effecten van de keta ervaren. Je hebt het gevoel dat je lichaam niet meer bij jou hoort en opgaat in de omgeving. Veel ketagebruikers krijgen ook hallucinaties.


Risico’s van ketamine

Je voelt de effecten na het snuiven van ketamine binnen enkele minuten tot een kwartier. Keta wordt soms gebruikt als neusspray of als injectie, dan merk je de effecten nog sneller en zijn de risico’s groter. Je loopt dan het risico op bijwerkingen als:

  • Je kunt je ernstig bezeren door verminderde coördinatie en verdovende effecten van de keta;
  • Misselijkheid en overgeven; je kunt in je eigen braaksel stikken als je je niet meer om kunt rollen door de spierverslappende werking van de ketamine
  • Bad trip
  • Geheugenstoornissen
  • Blaas- en nierproblemen die blijvend kunnen zijn
  • Bij combinatie met alcohol of andere drugs, zoals GHB: bewusteloosheid, verminderde ademhaling en overlijden
  • Gewenning en verslaving

Verslaafd aan ketamine

Kun je niet meer zonder ketamine of beïnvloedt het gebruik je dagelijks leven? Dan is de kans groot dat je verslaafd bent. Bij Trubendorffer helpen we je van je ketaverslaving af met een thuisprogramma, dus zonder opname in een afkickkliniek. Bel ons op 0800-999 9998 voor een gesprek.

☎ Bel 0800 - 999 999 8