Overdosis ketamine

waaraan herken je dat?

Gebruik van drugs als ketamine is niet zonder risico’s. Behalve acute gezondheidsrisico’s heb je kans op een overdosis en op een ketamineverslaving. Hoe herken je een overdosis ketamine, hoeveel moet je daarvoor gebruiken en wat kun je doen wanneer je een overdosis ketamine gebruikt hebt? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe je iemand het beste kunt helpen na een overdosis ketamine. Ook helpen wij je herstellen van je verslaving met ons ambulante behandelprogramma.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is ketamine?

Ketamine (keta) is een dissociatief tripmiddel. Je krijgt hallucinaties en kunt het gevoel ervaren dat lichaam en geest van elkaar gescheiden worden. Wanneer je regelmatig ketamine gebruikt, went je lichaam eraan. Je gaat steeds meer gebruiken en loopt het risico op een overdosis ketamine. Hoeveel keta je hiervoor moet gebruiken, wisselt per persoon.


Waaraan herken je een overdosis ketamine?

Je reactie op ketamine kan heftig en onvoorspelbaar zijn. Een milde overdosis kan tot een k-hole leiden. Je wordt dan extreem angstig en onrustig. Dit duurt ongeveer een uur. Bij een ernstige overdosis ketamine stop je met ademen en raak je bewusteloos.


Behandeling wanneer je een overdosis ketamine hebt gebruikt

Bij een milde overdosis ketamine kun je iemand het beste geruststellen en meenemen naar een rustige plek. Wanneer iemand bewusteloos raakt, leg hem/haar dan in de stabiele zijligging en controleer of er niets in de mond zit. Zorg ervoor dat het slachtoffer niet te veel afkoelt. Bel het alarmnummer 112 en volg hun instructies op.


Trubendorffer helpt bij ketamineverslaving

Gebruik je regelmatig keta of heb je een overdosis ketamine gebruikt en vermoed je dat je verslaafd bent geraakt? Dan staan de betrokken professionals van Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose voor je klaar. Met ons ambulante behandelprogramma zijn al veel mensen van hun ketaverslaving hersteld. Je kunt ons bellen op 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 999 999 8