behandeling verslaving

werkwijze

Bijna 2 miljoen Nederlanders zijn ergens aan verslaafd. Medicijnen, alcohol en tabak zijn verantwoordelijk voor de meeste verslaafden. Wil jij van je verslaving af? Meld je dan aan bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Met onze ambulante behandeling voor verslaving hebben we al veel mensen helpen herstellen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Waaraan kun je verslaafd raken?

Veel middelen en activiteiten zijn verslavend. Van alle verslavingen in Nederland komen de meeste door medicijnen (vooral slaap- en kalmeringsmiddelen en pijnstillers), tabak en alcohol. Van alle drugs zijn de meeste mensen verslaafd aan cannabis (marihuana, wiet, hasj). De laatste jaren raken ook steeds meer mensen verslaafd aan gamen en gebruik van smartphones.


Wanneer ben je verslaafd?

Het belangrijkste kenmerk van een verslaving is dat je niet meer zonder het middel of de activiteit kan. Wanneer je wilt stoppen, lukt dat meestal niet in je eentje. Gevolgen van een verslaving kunnen zijn:

  • Lichamelijk: slecht slapen, directe nadelen van het middel of de activiteit zelf
  • Psychisch: onrust, angst, stress, irritatie, schuldgevoel, somberheid, agressie
  • Sociaal: isolatie, ruzie, problemen met school/studie/werk
  • Financieel: schulden door de kosten van het middel of de activiteit, verminderde inkomsten bij baanverlies

Vermoed je dat je verslaafd bent? Kies dan voor behandeling van je verslaving, je hoeft er niet langer mee rond te lopen. De behandeling van Trubendorffer is ambulant, waardoor je gewoon door kunt gaan met je leven en een aantal keer per week naar een van de behandellocaties komt.


Werkwijze van Trubendorffer

Bij Trubendorffer werken we met een ambulante behandeling van je verslaving om je te helpen herstellen. Je blijft dus gewoon thuis wonen terwijl je het programma volgt op één van onze behandellocaties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Maastricht of Tilburg. Na de behandeling pak je naadloos je leven weer op – maar nu zonder verslaving. Ons behandelprogramma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Wel betaal je je eigen risico wanneer je dat nog niet gebruikt hebt (in 2024: 385 euro).


Behandeling van je verslaving bij Trubendorffer

Wil jij herstellen van je verslaving? Bel dan naar Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Ons telefoonnummer is 0800-999 9998. Met onze ambulante behandeling voor verslaving hebben we al veel mensen van hun verslaving afgeholpen.

☎ Bel 0800 - 999 999 8