Detox behandeling

wat kun je verwachten?

Een detox behandeling helpt je om je lichaam te ontgiften. Je lichaam wordt voortdurend blootgesteld aan schadelijke stoffen, zoals uitlaatgassen, sigarettenrook, uitstoot van industrie, alcohol en drugs. Ook slaat je lichaam gifstoffen op uit de voeding en de verzorgingsproducten die je gebruikt. In sommige gevallen kies je zelf voor blootstelling aan deze giftige stoffen, in andere gevallen niet.

Normaal gesproken voert je lichaam zelf giftige stoffen af. Bij een overkill, zoals bij een verslaving aan alcohol of drugs, houdt je lichaam deze gifstoffen echter vast. Dit kan je energieniveau, spijsvertering en algehele functioneren beïnvloeden. Soms zelfs zo erg dat je hele leven erdoor ontregeld raakt.

Om de controle terug te krijgen en je weer goed en gezond te voelen, ben je gebaat bij een detox behandeling. In sommige gevallen wordt het zelfs van je geëist. Bijvoorbeeld als je je wilt laten behandelen voor een verslaving aan heroïne of ghb.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is een detox behandeling?

Wat is een detox behandeling precies? Een detox behandeling helpt je lichaam bij het ontgiften van schadelijke stoffen. Er bestaan verschillende detox behandelingen. Afhankelijk van het middel waaraan je verslaafd bent, duurt een behandeling 1 tot enkele weken. Tijdens je behandeling stop je geheel met het betreffende middel. Dat kan cold turkey, maar meestal gebeurt dat stapsgewijs. Zo kan je lichaam voorzichtig wennen.

Detoxen maakt in sommige gevallen onderdeel uit van een behandelplan, zoals bij een drugs- of medicatieverslaving. Na de detox behandeling is je lichaam drugsvrij. Je lichaam is dan niet meer afhankelijk van het middel. Geestelijk ben je dat nog wel. Daarom zal de detox behandeling opgevolgd worden met een psychische behandeling. Wil je meer informatie over een detoxbehandeling? Kijk dan op de website van Fundamentum. Fundamentum is de specialist in het uitvoeren van een korte detoxbehandeling in medische setting en onder 24 uurs toezicht.


Een detox behandeling is niet niks

Vaak weten mensen niet goed wat een detox behandeling inhoudt als ze ermee beginnen. Je hoort vaak dat mensen het zwaar vinden, zowel lichamelijk als geestelijk. Ze kampen met ontwennings- en detoxverschijnselen, zoals vermoeidheid, rillen, slapeloosheid en een verstoorde stoelgang.

In sommige gevallen krijg je hiervoor medicijnen voorgeschreven, zodat de overgang naar een middelenvrij lichaam minder heftig is. Dit gebeurt altijd in overleg en op advies van de medische specialisten en verpleegkundigen die je bijstaan tijdens je detox behandeling. Onthoud: je hoeft het niet alleen te doen.


Opletten bij een detox behandeling

We raden je af om op eigen houtje een detox behandeling te doen als je kampt met een middelenverslaving. Je zult te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen en mentale perikelen die je zeker niet moet onderschatten. Behalve dat het gewenste effect kan uitblijven, kan de detox behandeling, doordat er gifstoffen vrijkomen, ook schade veroorzaken. Deze kunnen je ziek maken en je lichaam zelfs beschadigen.

Daarom raden we je aan om altijd de hulp van medische specialisten in te schakelen. Zij houden je tijdens de detox behandeling nauwlettend in de gaten en kunnen indien nodig ingrijpen. Goede begeleiding verkleint ook het risico dat je afhaakt.


Detox opname

Als je wilt detoxen vanwege een alcohol- of drugsverslaving is een detox opname noodzakelijk. Tijdens een detox opname ontvang je medische begeleiding van een verslavingsarts en verpleegkundigen. Het voordeel hiervan is dat je tijdens de detox opname een vangnet hebt van specialisten om bijkomende psychische problemen te bespreken. Detoxen is namelijk zwaar, zeker als daarbij een verslaving komt kijken.

Voor meer informatie over detox behandelingen, neem contact op met Trubendorffer.

☎ Bel 0800 - 999 999 8