Behandeling depressie

wat als je ook verslaafd bent?

Maar liefst één op de vijf volwassen Nederlanders krijgt in zijn of haar leven een depressie. Maar wat is nu de beste behandeling bij depressie? En is die behandeling anders wanneer je naast je depressie ook verslaafd bent? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de mogelijkheden voor behandeling van je depressie zijn. Wij bieden ambulante hulp aan mensen met een dubbele diagnose: een verslaving met daarnaast ook een psychische aandoening als depressie.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Beste behandeling van depressie

De behandeling bij depressie is heel persoonlijk. Meestal adviseren artsen een combinatie van medicijnen (antidepressiva) en psychologische behandeling, zoals cognitieve gedragstherapie. Ook mindfulness kan helpen bij de behandeling van chronische depressie. Niet iedereen kiest bij een depressie voor behandeling met medicijnen. Bij sommige mensen werkt alleen psychologische behandeling goed. Voor de behandeling van chronische depressie (een depressie die langer dan 2 jaar duurt) zijn medicijnen meestal wel de eerste keus.


Depressie: behandeling met medicijnen

Er zijn verschillende soorten antidepressiva, die op verschillende manieren werken. Het duurt meestal enkele weken voordat ze werken. De bijwerkingen van antidepressiva worden meestal minder na enkele weken. Het kan even duren voordat je het middel en de dosering vindt die bij jou past.


Behandeling bij depressie en verslaving

Wanneer je behalve een depressie ook last hebt van een verslaving, kan dat de behandeling moeilijker maken. Je zult eerst van je verslaving af moeten komen, voordat de behandeling van je depressie echt goed werkt.


Behandeling van depressie en verslaving bij Trubendorffer

Het belangrijkste bij de behandeling van een depressie is dat de behandeling bij jou past en de oorzaak aanpakt, zoals een verslaving. Het is belangrijk om hier professionele hulp bij te krijgen. Bij Trubendorffer hebben we uitgebreide ervaring met het behandelen van mensen met een dubbele diagnose. Bel ons op 0800-999 9998 als eerste stap naar herstel van je verslaving en depressie.
☎ Bel 0800 - 999 999 8