Depressieve gevoelens

Hoe deal je ermee

Omgaan met depressieve gevoelens kan op veel verschillende manieren. Veel mensen grijpen echter naar alcohol of drugs of gaan medicijnen misbruiken en willen zo hun depressieve gevoelens tegengaan. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat depressieve gevoelens inhouden en wat te doen bij depressieve gevoelens. Wij helpen je herstellen van de depressie en je verslaving met een bewezen effectief behandelprogramma dat je volgt op één van onze behandellocaties terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Depressieve gevoelens

De meeste mensen voelen zich wel eens down of verdrietig; dit zijn normale emoties. Wanneer je langer dan twee weken last hebt van somberheid, lusteloosheid en/of geen interesse in dingen die je normaal leuk vindt, kan het zijn dat je een depressie hebt. Je kunt daarbij concentratieproblemen, besluiteloosheid en doodsgedachten ervaren. Ook slaapproblemen, veranderde eetlust en een verminderd libido kunnen symptomen zijn van een depressie.


Wat te doen bij depressieve gevoelens?

Je kunt je depressieve gevoelens tegengaan op een gezonde manier. Zorg goed voor jezelf: voldoende slaap, niet te veel stress, gezond eten, genoeg beweging en blootstelling aan daglicht zorgen ervoor dat je beter in je vel zit en je depressieve gevoelens makkelijker aankunt. Praat erover met familieleden en/of vrienden. Zoek professionele hulp bij je huisarts of Trubendorffer.


Omgaan met depressieve gevoelens en verslaving

Als je regelmatig depressieve gevoelens ervaart, kan het zijn dat je gebruik gaat maken van alcohol, drugs of andere verdovende middelen. Misbruik van medicijnen, drugs of alcohol kan ook een oorzaak zijn van je depressie. Je zult hiermee moeten stoppen om van je depressie te herstellen.


Contact met Trubendorffer

Heb jij regelmatig last van depressieve gevoelens en gebruik je alcohol, drugs of andere middelen om daarmee om te gaan? Neem dan contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998 voor professionele hulp. Wij helpen je herstellen van je verslaving en van de depressie.
☎ Bel 0800 - 999 999 8