Wat is depressie?

en wat is het niet

Depressie? Wat is dat? Hoewel gemiddeld één op de vijf Nederlanders een depressie krijgt, weet niet iedereen wat dat inhoudt. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft antwoord op de vragen ‘Wat is depressie precies?’ en ‘Wat is depressie niet?’. Heb je naast je depressie ook een verslaving? Dan helpen wij je herstellen van beide aandoeningen met ons intensieve behandelprogramma, dat je volgt bij onze behandellocaties terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is depressie precies?

Een depressie is een psychische aandoening waarbij je last hebt van somberheid, lusteloosheid en/of interesseverlies. Andere symptomen van een depressie zijn vermoeidheid, onrust, veranderde eetlust, libidoverlies en slaapproblemen.


Wat is een depressie niet?

Je hoort het wel eens op straat: ‘Wat is depressief zijn toch zwaar.’ Heel vaak noemen mensen een tijdelijk dipje ook een depressie. Een depressie is echter een serieuze aandoening die je pas zo mag noemen als de symptomen minimaal twee weken aanwezig zijn. Spreek dus niet zomaar over ‘wat is depressief zijn’ als je het niet over een echte depressie hebt.


Wat is er aan depressie te doen?

Wat is bij depressie de beste behandeling? Dat is heel persoonlijk. Voor de meeste mensen is medicatie (antidepressiva), psychologische behandeling, mindfulness of een combinatie daarvan een goede manier om te herstellen. Wat is het bij een depressie aantrekkelijk om je klachten te verdoven met bijvoorbeeld alcohol, drugs of ongezonde activiteiten. Dit is echter geen oplossing. Zoek daarom professionele hulp bij je huisarts of bij Trubendorffer.


Hulp bij verslaving en depressie bij Trubendorffer

Heb je antwoord op je vragen ‘Depressie: wat is dat?’ en ‘Wat is er aan depressie te doen?’ en vermoed je dat jij een depressie hebt? Probeer je je gevoelens te verdoven met middelen of activiteiten waar je aan verslaafd bent geraakt? Neem contact op met Trubendorffer via 0800-999 9998. Wij helpen je herstellen van je verslaving en je depressie.
☎ Praat nu met een deskundige