Oorzaken depressie

wat zijn ze

Er zijn veel oorzaken die bij depressie een rol spelen. Meestal spelen erfelijke aanleg, persoonlijke factoren en omgevingsfactoren een rol. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft uitleg over depressie en biedt hulp bij dubbele diagnose (depressie en verslaving).

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Oorzaken depressie nog niet 100% bekend

Er is nog veel onbekend over de oorzaken van depressie. Wetenschappers geven aan dat bij een depressie de oorzaak in de hersenen te vinden is, omdat de balans tussen de verschillende neurotransmitters verstoord is. Dit zijn stofjes in de hersenen die mede bepalen hoe jij je voelt, zoals serotonine en dopamine. Ook kan een depressie door een lichamelijke oorzaak ontstaan. Zo zijn hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, kraamtijd en overgang mogelijke oorzaken van depressie bij vrouwen.


Oorzaken depressie

Oorzaken van depressie die bij vrouwen en mannen voorkomen, kunnen van psychologische aard zijn. Trauma, weinig zelfvertrouwen, perfectionisme en faalangst zijn mogelijke oorzaken van depressie. Bij depressie kan een lichamelijke oorzaak als diabetes, hart- en vaatziekten en ontsteking een rol spelen. Bij depressie kan de oorzaak ook in de hersenen liggen, zoals de ziekte van Parkinson.


Verslaafd en depressief: oorzaak of gevolg?

Een verslaving is één van de oorzaken van een depressie, maar omgekeerd kan een depressie ook tot een verslaving leiden. Door het gebruik van alcohol en drugs voel je je even niet depressief maar dit kan juist ook de oorzaak zijn van een depressie omdat drugs de hoeveelheid neurotransmitters in je hersenen veranderen. Schaam je hier niet voor, maar zoek professionele hulp.


Trubendorffer biedt hulp bij verslaving en depressie

Er zijn veel oorzaken die bij depressie een rol spelen. Heb jij behalve een depressie ook te maken met een verslaving? Dan kunnen we je bij Trubendorffer helpen herstellen van beide aandoeningen. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek. Wij bieden een ambulante behandeling, die je volgt op één van onze behandellocaties terwijl je thuis woont.
☎ Bel 0800 - 999 999 8