stoppen antidepressiva

effecten

Je bent hersteld van je depressie. Of je merkt dat je medicijnen niet werken of te veel bijwerkingen veroorzaken. Dan wil je op een gegeven moment stoppen met de antidepressiva. Wil je hulp om met de antidepressiva te stoppen? Dan kan Trubendorffer je helpen. We leggen uit hoe je het beste kunt stoppen, wat de effecten kunnen zijn van stoppen met antidepressiva (bijv. afvallen, maar ook ontwenningsverschijnselen) en waarom plots stoppen met antidepressiva geen goed idee is.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Stoppen met antidepressiva

Wanneer je langdurig antidepressiva gebruikt, went je lichaam eraan. Als je stopt met antidepressiva, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Daarom is plots stoppen met antidepressiva niet verstandig. Het is beter om de medicijnen langzaam af te bouwen. Je neemt dan gedurende een aantal dagen tot weken steeds minder van het medicijn, totdat je helemaal stopt.


Effecten van stoppen met antidepressiva

Tijdens het afbouwen van de antidepressiva kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen, zoals griepachtige verschijnselen, slaapproblemen en maag-darmklachten. Wanneer je stopt met antidepressiva, nemen ook de bijwerkingen af. Zo merken sommige mensen dat ze na het stoppen met antidepressiva afvallen, terwijl ze eerder juist in gewicht waren aangekomen.


Hoe kun je veilig stoppen met het gebruik van antidepressiva?

Wanneer je deze medicijnen langdurig gebruikt hebt, kan er een verslaving aan antidepressiva zijn ontstaan. Stop alleen met medicijnen in overleg met je behandelend arts en bouw antidepressiva langzaam af om ontwenningsverschijnselen zoveel mogelijk te voorkomen. Vind je het moeilijk om te stoppen met antidepressiva? Zoek dan extra hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Behandeling bij Trubendorffer

Een verslaving aan antidepressiva ontstaat vaak geleidelijk. Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose helpen we je stoppen met antidepressiva. Wij zijn een erkende GGZ-instelling met jarenlange ervaring in de verslavingszorg. Ons intensieve behandelprogramma volg je in één van onze behandellocaties terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Bel 0800-999 9998 als je meer wilt weten of je aan wilt melden voor ons ambulante programma.

☎ Bel 0800 - 999 999 8