Wanneer ben je alcohol verslaafd

is dat hetzelfde als alcoholisme?

De meerderheid van de volwassen Nederlanders drinkt alcohol. Af een toe een drankje te veel is niet zo erg. Maar wanneer ben je aan alcohol verslaafd? En is dat hetzelfde als alcoholisme? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de definitie is van alcoholverslaafden. Bovendien helpen we aan alcohol verslaafde mensen herstellen van hun drankprobleem met een intensief behandelprogramma, dat je volgt terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wanneer ben je aan alcohol verslaafd?

Wat zijn alcohol verslaafden en wanneer ben je aan alcohol verslaafd? Alcohol verslaafden zijn mensen die veel en/of vaak alcohol drinken en daar niet mee kunnen stoppen, ook al ervaren ze problemen door hun drankgebruik. Het verlangen naar alcohol is zo sterk, dat zelfs minder alcohol drinken voor alcoholverslaafden niet mogelijk is.


Lichamelijke gevolgen van alcoholverslaving

Het lichaam van aan alcohol verslaafde mensen heeft flink te lijden onder de alcohol. Onder meer je lever, bloedvaten en hersenen raken beschadigd door de alcohol. Daarmee is je risico op verschillende vormen van kanker, hart- en vaatziekten en zelfs seksuele problemen verhoogd.


Overige gevolgen van alcoholverslaving

Naast gezondheidsschade zorgt een alcoholverslaving voor nog meer problemen:

  • Psychische problemen als depressie, angst, agressie en psychose
  • Problemen met je geheugen en concentratie
  • Moeite met werk, school of studie
  • Relatieproblemen
  • Financiële problemen
  • Ook kun je in aanraking komen met justitie

Herstel van je drankprobleem bij Trubendorffer

Wanneer ben je aan alcohol verslaafd? Herken jij je in de omschrijving van een alcoholverslaafde en wil je hier vanaf? Dan is het ambulante behandelprogramma van Trubendorffer misschien wel wat voor jou. Je komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor professionele verslavingshulp door onze medewerkers en deelname aan zelfhulpgroepen. Omdat je in je eigen omgeving werkt aan je verslaving, is jouw kans op blijvend herstel het grootst. Wil je meer weten? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.

☎ Bel 0800 - 999 999 8