Alcoholist herkennen

Herken alcoholisme bij naasten

Herken je alcoholisme signalen bij familie, vrienden of naasten? Dan is er sprake van alcoholmisbruik in je directe omgeving. Aan het gedrag of uiterlijke kenmerken kun je merken dat een naaste problemen heeft met alcohol. Iemand met een alcoholverslaving heeft hulp nodig. Trubendorffer helpt met het herkennen van een alcoholist en kan vertellen wat je kunt doen om hem of haar te helpen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Alcoholisme in Nederland

Alcoholmisbruik komt veel voor in Nederland. Maar hoe ontstaat alcoholisme nou eigenlijk? Of en hoe makkelijk iemand verslaafd raakt aan alcohol is gedeeltelijk genetisch bepaald. Doordat de roes van alcohol vervelende gedachten en herinneringen kan wegdrukken, zijn mensen met problemen sneller geneigd naar de fles te grijpen.

Het op deze manier ontsnappen van de realiteit lijkt op de korte termijn zo effectief dat dit vervolgens steeds vaker gebeurt. En herhaling is de drijvende kracht achter elke verslaving. Dat geldt ook voor de sociale drinker die bijna ongemerkt dagelijks gaat drinken en verandert in een alcoholist. Ongeveer 8% van de mensen die alcohol drinken, raakt verslaafd. Ook in jouw omgeving kan alcoholmisbruik voorkomen


Een alcoholist in je directe omgeving

Herken je alcoholisme symptomen bij familie, vrienden of naasten? Dan is er sprake van alcoholmisbruik in je directe omgeving. In sommige gevallen heeft de omgeving medelijden: “Logisch dat oom Gerard aan de drank is, hij heeft het ook zo moeilijk”. Ook kan er sprake zijn van boosheid of onbegrip: “Ik zag het verdorie wel, snel even de lege flessen drank verstoppen voor je de deur open deed”.

Vergeten wordt dat de meeste problemen en het stiekeme gedrag juist zijn ontstaan door alcoholmisbruik. Misschien denk je: “Dat is niet aan mij om me daarmee te bemoeien”. Kijk ook hiermee uit. Iemand met een alcoholverslaving heeft hulp nodig. Punt.


Alcoholist herkennen

Wanneer je alcoholmisbruik herkent in je directe omgeving is het belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen. Men komt bij een alcoholverslaving namelijk vaak in een neerwaartse spiraal terecht, die erg moeilijk is om te doorbreken. Trubendorffer is daarom voorstander van het in een vroeg stadium herkennen en aanpakken van alcoholmisbruik.

Je kunt een alcoholist herkennen aan de symptomen van alcoholisme. Mensen met een alcoholprobleem zijn dikwijls prikkelbaar en agressief. Ook het verstoppen van alcohol is een belangrijk signaal dat er meer aan de hand is. Zelf zal een alcoholist zijn of haar ziekte niet makkelijk erkennen of soms zelfs herkennen.


Ingrijpen bij alcoholmisbruik

Twijfel je of het alcoholgebruik van een familielid of vriend zorgelijk is? Je kunt het op een niet-verwijtende manier bespreekbaar maken. Daarbij kun je het best voorzichtig aansturen op het al dan niet gezamenlijk zoeken van professionele hulp voor alcoholmisbruik.

Neem gerust contact op met Trubendorffer, we helpen je om alcoholverslaving te herkennen en we helpen je omgaan met alcoholmisbruik in je omgeving. Trubendorffer biedt professionele en effectieve behandelingen om te herstellen van alcoholmisbruik. Wij willen je graag helpen, je staat er niet alleen voor! Neem contact op voor meer informatie.

Onze alcoholverlavings-deskundigen staan voor je klaar als je nog vragen hebt over de behandeling. Bel via ☎ 0800 – 999 999 8 of maak direct een afspraak.

☎ Bel 0800 - 999 999 8