Alcohol: slecht voor je waarom is dat?

Alcoholgebruik is in Nederland vrij gewoon. Alcohol kan schadelijk zijn. Maar waarom is alcohol slecht en hoe slecht is alcohol eigenlijk voor je? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom alcohol slecht voor je is. Met ons ambulante behandelprogramma hebben we al vele cliënten van de alcohol afgeholpen zonder opname in een afkickkliniek.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Waarom is alcohol slecht voor de gezondheid?

Hoe slecht is alcohol voor de gezondheid? Daarover worden experts het steeds meer eens. Er is onderzoek gepubliceerd waarin geconcludeerd werd dat matig alcoholgebruik het risico op hart- en vaatziekten verlaagt. Nu er steeds meer onderzoek gedaan wordt, blijkt echter dat alcohol slecht is voor je. Zo verhoogt regelmatig alcoholgebruik het risico op:

  • Kanker
  • Risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en overgewicht
  • Beroerte
  • Leverproblemen
  • Vruchtbaarheidsproblemen
  • Seksuele problemen

Hoeveel alcohol mag je drinken?

De Gezondheidsraad en het Voedingscentrum adviseren om helemaal geen alcohol te drinken, omdat alcohol slecht voor je is. Als je toch wilt drinken, is het advies om maximaal één glas alcohol per dag te drinken. Verslavingsexperts adviseren om iedere week minimaal twee dagen achter elkaar niet te drinken. Dit advies geldt voor zowel mannen als vrouwen. Jongeren onder de 18 jaar mogen in Nederland helemaal niet drinken, omdat alcohol schadelijk is voor hun ontwikkeling.


Drankverslaving

Behalve de eerder genoemde risico’s voor je gezondheid is er ook een kans dat je verslaafd raakt aan alcohol. In Nederland zijn ruim 82.000 mensen drankverslaafd. Zij kunnen niet stoppen met drinken en ervaren problemen op het sociale, medische en financiële vlak. Van de drank afkomen is zeker mogelijk, maar niet makkelijk. Zoek daarom professionele hulp.


Trubendorffer – Hulp bij verslaving

Alcohol is slecht voor je, vooral wanneer je het regelmatig en/of in grote hoeveelheden gebruikt. Vermoed je dat jouw inname van alcohol schadelijk is voor je gezondheid of sociale leven? Bel dan naar 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer.
☎ Bel +3108009999998