BED eetstoornis

Ambulante zorg bij binge-eating disorder

BED staat voor binge-eating disorder. Heb je last van deze eetstoornis, dan heb je een ongezonde relatie met eten en je gewicht. Dwangmatig eetbuien zijn het bekendste kenmerk. Heb je last van BED eetstoornis, dan is het belangrijk om hulp te zoeken.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Eetstoornis BED

 Binge eating disorder is een eetstoornis die gelijkenissen heeft met boulimia nervosa(boulimia behandelen we bij Trubendorffer echter niet indien er sprake is van braken). Als je last hebt van BED, dan heb je regelmatig eetbuien. Tijdens deze eetbuien eet je in één keer heel veel tegelijk. Achteraf heb je spijt en ga door het schuldgevoel opnieuw teveel eten. Een kenmerk van de binge eating disorder (BED) eetstoornis is dan ook dat je gewicht enorm kan schommelen. Meestal heb je last van overgewicht, wat soms afneemt nadat je een dieet hebt gevolgd. Helaas komen de kilo’s, zonder behandeling, er al gauw weer bij. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht, waar je zelf niet uitkomt.

Symptomen eetstoornis

Als je niet meer op een ‘normale’ manier met eten om kunt gaan en eten en je gewicht je leven overheersen, is er sprake van een eetstoornis. Dit zijn symptomen die wijzen op de eetstoornis BED.

  • Je hebt minstens 1 keer per week, gedurende 3 maanden een eetbui
  • Je wilt je gevoelens weg eten
  • Je hebt last van eetbuien die je niet meer kan controleren
  • Je zit in een negatieve spiraal en je komt er niet meer uit
  • Er zit een schommeling in je gewicht
  • Je hebt constant een schuld- en/of schaamtegevoel

BMI BED eetstoornis

Een niet stabiel lichaamsgewicht is ook een kenmerk van de eetstoornis BED. Het grootste deel van de tijd is er sprake van overgewicht. Dit betekent dat je een BMI* hebt dat hoger is dan 25. In periodes dat je lijnt of minder last hebt van je eetstoornis, val je af. Tot je weer last krijgt van eetbuien.

BMI (Body Mass Index) = gewicht in kg gedeeld door (lengte)2. Bijvoorbeeld: iemand die 65 kg weegt bij een lengte van 1.75 m
heeft een BMI van: 65/(1.75) 2 = 21,2.

NAO eetstoornis

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, toch is het de meest voorkomende eetstoornis: NAO. Dit staat voor: Niet Anderszins Omschreven. Het wordt ook wel Andere gespecificeerde Voedings- of Eetstoornis of OSFED (Other Specified Feeding of Eating Disorder) genoemd. Deze term wordt gebruikt als je een eetstoornis hebt met symptomen die lijken op anorexia (wij bieden hiervoor geen behandeling aan), boulimia (hiervoor bieden wij tevens geen behandeling aan indien er sprake is van braken) of BED, maar niet helemaal overeenkomt.

Hulp bij eetverslaving

Zolang je BMI tussen de 17 en 40 is, kun je bij Trubendorffer terecht voor intensieve zorg bij Binge eating disorder . Je slaapt tijdens onze behandeling thuis en je kunt dus doorgaan met je gewone leven. Wij geloven dat dit beter werkt dan opname in een kliniek. De ambulante behandeling die wij bieden is intensiever en bijna altijd effectiever dan de ‘klassieke’ klinische methode. Wij helpen je zo snel mogelijk om je BED eetstoornis aan te pakken

Direct een intake inplannen? Wij zijn 365 dagen –  te bereiken. Bel ons via 0800 – 999 999 8.

☎ Bel 0800 - 999 999 8