Fases alcoholisme

De 3 fases

Een alcoholverslaving ontstaat meestal geleidelijk. Wanneer je steeds vaker alcohol drinkt en op een gegeven moment niet meer zonder kan, is de kans groot dat je verslaafd bent. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe een drankverslaving ontstaat en wat de fases van alcoholisme zijn. Bovendien helpen we je herstellen met ons effectieve ambulante behandelprogramma.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 11 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Hoe vaak komt een alcoholverslaving voor?

De meeste volwassen Nederlanders drinken wel eens alcohol. Ook veel jongeren drinken, ook al is dat wettelijk niet toegestaan. Zo’n 80.000 mensen zijn verslaafd aan alcohol, terwijl meer dan een miljoen mensen tot de zware drinkers gerekend worden. Alcoholverslaving ontstaat in 3 fases.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015

Fases van alcoholisme

De overgang van ‘gewoon’ recreatief alcoholgebruik naar een alcoholverslaving verloopt meestal sluipend. Dit zijn de drie fases van alcoholisme:

  1. Alcohol wordt steeds belangrijker in je leven. Je hebt regelmatig een black-out en kunt agressief worden door de alcohol.
  2. Je krijgt te maken met sociale en financiële problemen als gevolg van je drankgebruik.
  3. Je bent volledig afhankelijk van de alcohol en drinkt de hele dag door.

In welke stadia van alcoholisme kun je het beste hulp zoeken?

Het is niet makkelijk om van een verslaving te herstellen. Maar met ons persoonlijke programma is de kans groot dat het jou gaat lukken! Hoe eerder je hulp inschakelt, des te groter is de kans dat je nog niet in een van de gevorderde fases van alcoholisme bent beland. Maar ook in de gevorderde stadia van alcoholisme kunnen de ervaren professionals van Trubendorffer je helpen. Meld je vandaag nog aan.


Herstellen van je alcoholverslaving bij Trubendorffer

Ben jij in één van de fases van alcoholisme beland en wil je stoppen met alcohol? Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose staan we voor je klaar. Je volgt ons ambulante programma terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Opname in een kliniek is meestal niet nodig. Bel ons op 0800-999 9998 voor meer informatie.
 

"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou