Verslaafd aan gokken

kenmerken

In Nederland krijgen steeds meer mensen een gokverslaving. Met gokken kun je veel geld verdienen – of verliezen. Alsmaar beter worden en willen winnen kan verslavend zijn. Wanneer je steeds meer geld inzet om te winnen en niet meer kunt stoppen met gokken, ben je verslaafd aan gokken. Bij Trubendorffer helpen we je weer grip te krijgen op je leven en van je verslaving af te komen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Verslaafd aan gokken: een probleem?

De meeste mensen kopen wel eens een kraslot of bezoeken een casino voor een gezellig avondje uit. Ook online gokspellen als poker worden steeds populairder. Zolang het bij een enkele keer blijft, is er niets aan de hand. Regelmatig gokken kan uit de hand lopen en dwangmatig worden en ontstaan er financiële problemen. Omdat je alleen nog maar met gokken bezig bent, lijden ook je gezin en je werk eronder.


Hoe raak je verslaafd aan gokken?

Je wint een keer geld en wordt daar blij van. Je wilt nog meer winnen en zet daarom nog een keer in. Als je verliest, zet je nog meer geld in om het geld weer terug te winnen. Zo ontstaat een neerwaartse spiraal en kun je verslaafd aan gokken raken. Een gokverslaving kan tot grote problemen leiden. Je krijgt schulden en relatieproblemen en je kunt het gokken niet meer zelf stoppen. Tot de dag komt dat je je afvraagt: “Ben ik verslaafd aan gokken?”


Ben ik verslaafd aan gokken?

Vaak heeft je omgeving als eerste door dat je verslaafd bent aan gokken. De meeste mensen met een gokverslaving ontkennen of bagatelliseren hun gokgedrag: “Het valt best wel mee.” of “Ik kan stoppen wanneer ik wil.” Maar helaas is dat niet zo. Je kunt een gokverslaving herkennen aan deze kenmerken:

  • Je denkt continu aan gokken
  • Je kunt niet stoppen met gokken
  • Je wordt onrustig wanneer je minder probeert te gokken of helemaal wil stoppen
  • Je neemt steeds meer risico en vergokt alsmaar meer geld om te kunnen winnen
  • Je relaties en/of je werk lijden onder je gokgedrag
  • Je hebt schulden of financiële problemen door het gokken

Hoe kom ik van mijn gokverslaving af?

Ben je verslaafd aan gokken? Bij Trubendorffer kunnen we je helpen om van je verslaving af te komen. Wij bieden ambulante zorg. Dat betekent dat je in je eigen omgeving blijft wonen tijdens de behandeling. Je wordt dus niet opgenomen in een verslavingskliniek.

Neem vandaag nog contact op met Trubendorffer voor een eerste gesprek. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken op ons gratis telefoonnummer: 0800-999 9998. Ook in het weekend.

☎ Bel 0800 - 999 999 8