Overdosis xtc

de symptomen

Je hoort met enige regelmaat dat mensen slecht gaan op XTC, oftewel een overdosis XTC gebruiken. Gelukkig gaat niet iedereen na een overdosis XTC dood aan de gevolgen, maar gevaarlijk is het wel. Behalve het risico op overdosering is XTC verslavend. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de symptomen zijn van een overdosis XTC en wat te doen in zo’n geval. Ook helpen we je van je drugsverslaving herstellen terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Overdosis XTC: de symptomen

XTC is een pepdrug, die veel gebruikt wordt om lang door te feesten. De meeste mensen die slecht gaan op XTC worden dan ook gezien in het uitgaansleven. Een belangrijk risico is de oververhitting die bij XTC voor kan komen. Ook heftige angst, misselijkheid, overgeven, hoofdpijn en bewustzijnsverlies kunnen wijzen op een overdosis XTC. Hoewel de kans klein is dat je door een overdosis XTC dood gaat, is overdosering van XTC wel gevaarlijk.


Overdosis XTC: wat te doen

Het is belangrijk om bij een mogelijke overdosis XTC de symptomen serieus te nemen, zodat je onder andere oververhitting door XTC kunt voorkomen. Drink voldoende (ieder uur een glas water of frisdrank), maar niet te veel om watervergiftiging (hyponatriëmie) te voorkomen. Neem regelmatig even rust en zoek verkoeling om oververhitting door XTC te voorkomen. Heb je toch last van oververhitting door XTC? Schakel dan medische hulp in om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen.


Vaker een overdosis XTC?

Houd er rekening mee dat XTC verslavend kan zijn. Gebruik je regelmatig XTC of heb je een overdosis XTC gebruikt? Schakel dan professionele hulp in om te stoppen, bijvoorbeeld van Trubendorffer.


Stoppen met drugs bij Trubendorffer

Heb jij een overdosis XTC gebruikt of wil je dat voorkomen? Bel dan 0800-999 9998 voor een gesprek bij Trubendorffer. Je blijft gewoon thuis wonen en volgt ons effectieve behandelprogramma op één van onze locaties.
☎ Bel 0800 - 999 999 8