Wanneer ben je seksverslaafd?

Als lust een last wordt

Wanneer ben je seksverslaafd? Als je een steeds groeiende behoefte hebt aan seksuele activiteiten. Gelukkig hoef je geen ‘levenslang’ te hebben. Weet dat je niet de enige bent die seksverslaafd is: met de komst van (snel) internet en de enorme beschikbaarheid van porno kampen steeds meer mensen met dit probleem.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Steeds maar denken aan seks

De vraag ‘ben ik seksverslaafd’ is voor velen lastig te beantwoorden. Een teken kan zijn dat je steeds meer in beslag wordt genomen door (denken aan) seks. Je bent op zoek naar een korte en snelle ‘rush’, die al snel wordt gevolgd door een enorm gevoel van leegte. Je ervaart geen controle meer over je gedrag en leeft alleen nog maar voor je seksverslaving.


De oorzaken van een seksverslaving

Wanneer je seksverslaafd bent, heb je vaak te maken gehad met emotionele verwaarlozing tijdens het opgroeien. Je hebt weinig warmte gekregen en misschien was er zelfs sprake van geweld. Hierdoor heb je een verwrongen beeld van liefde en seksualiteit. Maar het kan ook andere oorzaken hebben.

Helaas is er nog veel onbekendheid met en onwetendheid over seksverslaving. Erover praten is taboe. Voor jou als seksverslaafde is het daarom moeilijk om hulp te zoeken. Bij vrouwen speelt dit zelfs nog erger dan bij mannen, omdat zij nog vaker te maken krijgen met vooroordelen. Je voelt je vaak ontzettend eenzaam wanneer je seksverslaafd bent.


De gevolgen van een seksverslaving

Een seksverslaving kan ernstige gevolgen hebben. Noodzakelijke hulp blijft uit of komt (te) laat, waardoor je in een neerwaartse spiraal terechtkomt van risicovol gedrag. Zoals de dwangmatige behoefte aan seksuele excessen en veel wisselende, onveilige contacten.

Als je seksverslaafd bent, kun je ook steeds extremere seksuele interesses ontwikkelen en opwinding voelen bij seksueel grensoverschrijdend gedrag, zoals het gebruik van geweld of seks met kinderen of dieren.


De gevaren van een seksverslaving

Seksverslaving is absoluut geen pretje. Niet alleen jij, maar ook je omgeving ervaren er veel hinder van. Je kunt problemen krijgen op lichamelijk, emotioneel, sociaal en juridisch vlak. Veelvoorkomende gevaren bij een seksverslaving zijn uitputting, geslachtsziekten, zelfbeschadiging en soms zelfs zelfmoord.

Je zondert jezelf af omdat je schuldgevoelens en schaamte ervaart. Relaties lopen stuk en op je werk kan je niet meer optimaal functioneren. Je rekt je grenzen steeds verder op, waardoor je met een seksverslaving zelfs te maken kan krijgen met justitie.


Ben ik seksverslaafd?

‘Ben ik seksverslaafd?’ Als je de vragen uit de test ‘wanneer ben je seksverslaafd?’ allemaal met ‘ja’ beantwoordt, dan kan dat betekenen dat je de vraag ‘ben ik seksverslaafd’ positief moet beantwoorden. We raden je in dat geval aan om passende hulp te zoeken. Wij kunnen je begeleiden om van je seksverslaving af te komen.


Test: Wanneer ben je seksverslaafd?

  • je wilt stoppen maar het lukt je niet
  • je seksuele gedrag neemt steeds grotere en extremere vormen aan
  • je seksuele gedrag heeft negatieve gevolgen voor je relatie, werk of studie
  • je last hebt van sterk wisselende gemoedstoestanden

Behandeling van een seksverslaving

Je hoeft gelukkig niet de rest van je leven te lijden onder een seksverslaving. Wanneer je seksverslaafd bent, kan Trubendorffer hulp bij verslaving en dubbele diagnose je helpen om van je probleem af te komen. Onze behandelingen zijn intensief en bewezen effectief.

De nadruk ligt op het aanleren van nieuwe vaardigheden, op het hanteren van goede zelfzorg en op je sociale, emotionele en psychische welzijn. Je hoeft niet naar een kliniek ver weg, maar kunt terecht op één van onze behandellocaties.

Je blijft dus gewoon thuis wonen en werken, want hulp in je eigen omgeving werkt beter. Onze behandeling voor seksverslaving wordt volledig vergoed vanuit de verplichte basisverzekering en we kunnen je direct hulp bieden.

Ben of ken je iemand die last heeft van een seksverslaving? Voor meer informatie over seksverslaving en passende zorg kun je contact met ons opnemen: Trubendorffer.

☎ Bel 0800 - 999 999 8