Eetstoornis kliniek

Kies liever voor ambulante zorg

Heb je een eetstoornis, dan heeft dat flinke gevolgen voor je leven en gezondheid. De juiste hulp zoeken is dan ook belangrijk. Het lijkt misschien logisch om bij een eetstoornis kliniek aan te kloppen. Wij geloven dat ambulante hulp beter werkt.

Let op! Wij bieden momenteel geen hulp bij anorexia en tevens niet bij boulimia wanneer er sprake is van braken. Probeer je bij boulimia op andere manieren je calorieën kwijt te raken dan kunnen wij je waarschijnlijk wel helpen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Waarom een kliniek voor eetstoornissen?

Als je niet meer op een ‘normale’ manier met eten om kunt gaan en het denken aan eten en je gewicht je leven overheerst, is er sprake van een eetstoornis. Een eetstoornis heeft veel overeenkomsten met een verslaving. Je relatie met eten is net als bij een gedragsverslaving dwangmatig geworden. Ook zijn er overeenkomsten met een middelenverslaving, in dit geval is het middel: eten. Je kunt voor hulp terecht bij een eetstoorniskliniek, maar heb je weleens aan een ambulante behandeling gedacht?


Ambulante zorg versus eetstoornis kliniek

Je kunt bij een eetstoorniskliniek terecht voor hulp als je anorexia, boulimia, BED of een andere eetstoornis hebt. Meestal word je gedurende de behandeling opgenomen. Dit betekent dat je in de eetstoorniskliniek woont en je tijdelijk niet kunt werken of studeren. Je bent alleen met de behandeling bezig. Zo’n kliniek voor eetstoornissen klinkt misschien ideaal, maar de kans op een terugval is groot als je weer thuiskomt. Kies je voor ambulante zorg dan woon je gewoon thuis tijdens de intensieve behandeling. Zo leer je in de praktijk om te gaan met moeilijke momenten en kun je alle adviezen direct toepassen in je dagelijks leven.


Ambulante zorg bij eetstoornissen

Onze behandeling bij eetstoornissen is intensief én bewezen effectief. Je hoeft niet te worden opgenomen in een eetstoornis kliniek. Je blijft in je eigen vertrouwde omgeving. Zo kunnen we samen met jou je eetstoornis aanpakken, terwijl je dagelijkse leven gewoon doorgaat. Ambulante zorg heet dat. De behandeling bestaat uit face to face gesprekken, contact via beeldbellen/Telefoon/SMS (EHealth), groepsgesprekken bij Trubendorffer en het bezoeken van meetings (zelfhulpgroepen).

Let op: met een BMI lager dan 17 of hoger dan 40, zullen we je doorverwijzen naar een gespecialiseerde kliniek. Bij twijfel kan je altijd bij ons terecht voor een gesprek.


Kosten behandeling eetstoornis

Onze behandelingen zijn persoonlijk en erop gericht om je dagelijkse leven intact te laten. Daarvoor hebben we toegewijde hulpverleners klaarstaan. Bovendien wordt de intensieve, ambulante zorg die wij bieden altijd en volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Minus het wettelijk verplichte eigen risico (tenzij je voor een hoger eigen risico hebt gekozen).


Let op! Wij bieden geen behandeling voor anorexia en tevens niet bij boulimia wanneer er sprake is van braken. Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Onze Intake Office is telefonisch bereikbaar van 7 u tot 22 u. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke coach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft.

☎ Bel 0800 - 999 999 8