Nicotine ontwenningsverschijnselen

Hoe komt dat?

De meeste mensen die willen stoppen met roken en nicotine hebben
ontwenningsverschijnselen, waardoor stoppen moeilijk is. Wij helpen je door het geven van belangrijke informatie over het stoppen met roken. Wij bieden echter geen behandeling aan voor nicotineverslaving. Wil je naast het roken ook stoppen met bijvoorbeeld alcohol of drugs? Dan kun je terecht bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Met ons intensieve behandelprogramma helpen we je in één keer stoppen met bijvoorbeeld alcohol of drugs terwijl je thuis woont. Daarmee is jouw kans op succes het grootst.

Gaat het roken meestal gepaard met het drinken van alcohol?
Lees dan onze tips om te stoppen met drinken, daarmee heeft het stoppen met roken een veel grotere kans van slagen!
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Moeite om te stoppen met nicotine door ontwenningsverschijnselen

Roken is verslavend, vooral door de nicotine die in sigaretten en andere rookwaar zit. Als je dan stopt met nicotine zijn ontwenningsverschijnselen het gevolg, zoals:

 • Onrust en prikkelbaarheid
 • Angst en somberheid
 • Slecht slapen
 • Concentratieproblemen
 • Hoofdpijn
 • Zweten
 • Hoesten
 • Maag-darmklachten, zoals misselijkheid en obstipatie
 • Gewichtstoename

Nicotine-ontwenning tegengaan

Nicotine zorgt ervoor dat er meer dopamine vrijkomt in je hersenen. Dopamine is een neurotransmitter die het genot- en beloningssysteem in je hersenen prikkelt. Als je ineens stopt met roken, zorgt nicotine-ontwenning voor de afkickverschijnselen. Het gebruiken van bijvoorbeeld pleisters of kauwgom met nicotine kan je door de eerste periode heen helpen. Maar uiteindelijk moet je toch lichamelijk en geestelijk afkicken van je nicotineverslaving.


Herstellen van verslaving bij Trubendorffer

Ben je behalve aan roken ook verslaafd aan alcohol, drugs of medicijnen? En wil je hulp om hiermee te stoppen? Bij Trubendorffer adviseren we je om in één keer al je verslavingen aan te pakken. Wij helpen je hierbij met ons bewezen effectieve behandelprogramma. Je woont thuis en volgt de behandeling online of op een van onze locaties. Wij bieden echter geen behandeling aan voor nicotineverslaving.


Contact met Trubendorffer

Wij bieden geen behandelingen aan voor het stoppen van je verslaving aan nicotine. Wanneer je naast je nicotineverslaving echter ook een andere verslaving hebt, dan kunnen wij je daar vaak wel bij helpen. Wil je blijvend van al je verslavingen herstellen? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Wij helpen je van je verslaving aan bijvoorbeeld alcohol of drugs af, waardoor het makkelijker is om ook meteen te stoppen met roken.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou
 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)