Functionerende alcoholist

Ben jij er een?

Veel mensen hebben niet door dat ze verslaafd zijn aan alcohol. Veel alcoholverslaafden zijn dan ook een hoog functionerende alcoholist, oftewel high functioning alcoholic. Maar wat is een goed functionerende alcoholist eigenlijk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wanneer je een functionerende alcoholist bent. Met ons intensieve behandelprogramma herstel je van je drankverslaving terwijl je thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wanneer ben je een alcoholist?

Ongeveer 10% van de volwassen Nederlanders is een probleemdrinker. Zij drinken gedurende lange tijd te veel alcohol en krijgen daardoor problemen in bijvoorbeeld relaties of op het werk. Een klein deel van hen is alcoholist. Zij verlangen sterk naar alcohol en kunnen niet minderen of stoppen, ook al willen ze dat wel. In Nederland zijn ruim 82.000 mensen alcoholist.


Wat is een functionerende alcoholist?

Veel alcoholisten kunnen hun verslaving heel lang geheimhouden. Voor de buitenwereld lijkt het of er niets aan de hand is. Zolang een alcoholverslaafde relatief normaal functioneert in dagelijkse bezigheden als werk of school en relaties kan onderhouden, spreekt men van een functionerende alcoholist, ook wel hoog functionerende alcoholist (high functioning alcoholic) genoemd.


Herstellen van je verslaving als goed functionerende alcoholist

Als functionerende alcoholist is het vaak moeilijk om toe te geven dat je verslaafd bent. Je lijkt goed tegen drank te kunnen, hebt geen emotionele of gewelddadige uitbarstingen door de drank en je bent niet in contact gekomen met justitie door je alcoholgebruik. De kans is groot dat je je alcoholgebruik onderschat en niet kunt of wilt toegeven dat de alcohol een negatieve invloed heeft op je leven.


Trubendorffer helpt je stoppen met alcohol

Ben jij een functionerende alcoholist en wil je stoppen met de drank? Zoek dan professionele hulp. Bij Trubendorffer herstel je van je alcoholverslaving met een bewezen effectief behandelprogramma, dat je volgt op één van onze behandellocaties terwijl je thuis woont. Wil je meer weten? Bel ons op 0800-999 9998.

☎ Bel 0800 - 999 999 8