XTC

Wat is XTC?

Home /  Kennis / XTC

XTC is de meest gebruikte harddrug in Nederland. Maar wat is XTC eigenlijk? En hoe gebruik je deze drug veilig? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de effecten en risico’s zijn van XTC pillen. Vind je het moeilijk om te stoppen? Met ons intensieve behandelprogramma herstel je van je verslaving terwijl je thuis kunt blijven wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is XTC?

XTC wordt ook wel ecstasy of MDMA (3,4-methyleendioxymethamfetamine) genoemd. XTC pillen zijn erg populair op festivals, maar worden ook daarbuiten regelmatig gebruikt. Het is een harddrug die in Nederland verboden is. Omdat XTC pillen tegenwoordig vaak meer van de werkzame stof bevatten dan vroeger, zijn er de laatste jaren steeds vaker mensen die in de problemen komen en naar het ziekenhuis moeten vanwege een overdosis. Het is daarom verstandig om je XTC pillen te laten testen voordat je ze gebruikt.


Effect van XTC

XTC is een pepdrug. Gebruikers voelen zich blij en energiek. Ook hoor je vaak dat mensen een soort warm gevoel van verliefdheid ervaren en meer behoefte hebben aan fysiek contact. Het effect ontstaat na een half uur en houdt ongeveer 4 uur aan, maar komt vaak in golfbewegingen: het wordt wat minder, dan weer sterker, en neemt uiteindelijk weer af.


Risico’s van XTC

Tijdens het gebruik van XTC kun je oververhit en uitgeput raken. Gebruikers plassen vaak minder, waardoor je makkelijker uitdroogt of juist een watervergiftiging oploopt. In de dagen na XTC-gebruik kun je een kater krijgen. Op de langere termijn kun je last krijgen van hartproblemen, geheugen- en concentratieproblemen en depressie. Bovendien kun je geestelijk verslaafd raken aan XTC.


Stoppen met XTC bij Trubendorffer

Vind je het moeilijk om te stoppen met XTC? Dan bestaat de kans dat je verslaafd bent geraakt. Gun jezelf de beste kans op herstel en meld je aan voor het intensieve behandelprogramma van Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998.

☎ Praat nu met een deskundige