Valeriaan verslavend

Hoe komt dat?

Valeriaan is een populair kruidenmiddel waar je rustig van wordt. Het is daarom populair tegen angst en als slaapmiddel, maar veel mensen realiseren zich niet dat valeriaan pillen verslavend kunnen zijn. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom valeriaan verslavend is. Bovendien kunnen wij je helpen herstellen van je verslaving met een effectief behandelprogramma dat je volgt terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,8)
  • Behandeling volledig vergoed


Wat is valeriaan?

De wortels van de valeriaanplant hebben een rustgevende werking wanneer je valeriaan als pillen, thee of druppels inneemt. Je kunt het gebruiken bij lichte vormen van spanning, stress en problemen met inslapen. Overigens werkt valeriaan niet voor iedereen. Bekende bijwerkingen zijn ongewenste slaperigheid en maagdarmklachten als buikpijn en misselijkheid. Houd er rekening mee dat valeriaan verslavend kan zijn en gebruik het niet te lang.


Werkt valeriaan verslavend?

Valeriaan is niet goed onderzocht en er is dan ook geen eenduidig antwoord te geven op de vraag: is valeriaan verslavend? Van andere rustgevende middelen is bekend dat ze vooral kunnen leiden tot een psychische verslaving. Mogelijk is valeriaan verslavend als je het idee krijgt dat je niet meer kunt ontspannen of slapen zonder dit middel. Ook zouden valeriaan pillen verslavend kunnen zijn omdat je lichaam eraan went en je dus een steeds hogere dosis nodig hebt voor hetzelfde effect.


Als valeriaan verslavend is voor jou

Werkt valeriaan verslavend voor jou? Schaam je daar dan niet voor, maar zoek professionele hulp. Bij Trubendorffer werken ervaren deskundigen die al veel mensen van hun verslaving hebben helpen herstellen.


Herstel van je verslaving bij Trubendorffer

Vermoed je dat valeriaan voor jou verslavend is? Neem dan contact op met Trubendorffer via 0800-999 9998. Onze betrokken professionals helpen je van je verslaving af. Je blijft gewoon thuis wonen en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor persoonlijke begeleiding en deelname aan zelfhulpgroepen. Zet vandaag de eerste stap en bel ons.

☎ Praat nu met een deskundige