Anonieme alcoholisten (AA)

AA meetings helpen bij herstel

Anonieme Alcoholisten (AA) is een gemeenschap van mannen en vrouwen die met jou hun ervaring, kracht en hoop willen delen om je te helpen bij het herstel van je alcoholisme. De AA is voor alle mensen die willen stoppen met drinken. Je wordt binnen de AA beschouwd als alcoholist als je geen grip meer hebt op je drinken en je leven daardoor onbeheersbaar is geworden.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


AA Nederland

De AA zit door heel Nederland. Anonieme Alcoholisten Amsterdam heeft bijvoorbeeld al 17 locaties waar je naar toe kan gaan met meerdere AA meetings per week. Ook zijn er locaties in Tilburg, Den Haag, Nijmegen, Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Maastricht en in de rest van het land. Anonieme Alcoholisten streeft naar herstel van de gevolgen van alcoholisme en stelt zich ten doel dit herstel door te geven aan iedereen die het verlangen heeft te stoppen met drinken.

Alcoholics Anonymous werd in 1935 opgericht in Amerika door Bill Wilson en Dr. Bob Smith. Oorspronkelijk werden bijeenkomsten gehouden waar ook de gezinsleden aan deelnamen. Dat is tegenwoordig niet meer zo, maar er bestaan er nog wel zelfhulpgroepen voor familie.


Eerste keer naar een AA meeting

Als je denkt te maken te hebben met een alcoholprobleem dan kun je bij de meeste Anonieme Alcoholisten meetings gewoon binnenlopen. Sommige groepen hebben liever dat je eerst even belt of e-mailt. Als dit zo is dan staat dat op de groepspagina aangegeven. Als je het prettiger vindt om eerst met een groepslid kennis te maken, dan kan dit ook. Bij de groepsgegevens staan vrijwel altijd één of meerdere telefoonnummers en e-mailadressen die je kan bellen.


12 stappen van de Anonieme Alcoholisten

Bij het nastreven van ervaringen te delen, te reageren, alles in het kader van bevordering van je herstel maakt de AA gebruik van de 12 stappen methode. Deze 12 stappen methodiek gebruiken we ook bij Trubendorffer. Wij raden je aan om minimaal één keer per week een AA meeting te bezoeken. Ook na afronding van je behandeling bij Trubendorffer, raden wij het je aan om naar de Anonieme Alcoholisten te blijven gaan, hiermee stimuleer je ook de cliënten die net begonnen zijn.

Wil je meer informatie over Anonieme Alcoholisten? Op de website van de AA Nederland kun je meer informatie krijgen.

☎ Bel 0800 - 999 999 8