Afkicken speed

Wij bieden hulp

Een speedverslaving heeft grote gevolgen. Speed geeft je veel energie en een zelfverzekerd, vrolijk gevoel. Maar de dagen na gebruik kun je je neerslachtig, prikkelbaar en angstig voelen, vaak een reden om opnieuw te gebruiken. Dat maakt deze drug verslavend en het afkicken van speed moeilijk. Worstel jij of iemand die je kent met het gebruik van speed? Onze ambulante zorg helpt bij het afkicken.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,8)
  • Behandeling volledig vergoed

Hoe werkt speed?

Speed is een andere naam voor (meth)amfetamine. Het is een opwekkend middel dat werkt op het centrale zenuwstelsel. Het maakt je energiek, opgewekt en zelfverzekerd. Dat effect ontstaat doordat je hersenen extra dopamine en norepinefrine (NE) aanmaken. Maar na afloop voel je een flinke dip omdat in je lichaam een tekort aan deze stoffen ontstaat.

Speed is vooral psychisch verslavend. Je lijkt de dag niet meer door te kunnen komen zonder. Maar het brengt ook schade toe aan je lijf. Je gebruikt je reserves en put je lichaam uit. Je gaat er bovendien slecht van slapen en je eetlust neemt af. Ook de weerstand wordt een stuk minder, waardoor je sneller ziek wordt. Bij dagelijks gebruik raak je al snel verslaafd. Afkicken van speed is moeilijk zonder de juiste hulp.

De bekendste gevaren van een overdosis speed zijn:

  • Oververhitting
  • Uitputting en extreme vermagering
  • Hartfalen en stuiptrekkingen
  • Hersen- of maagbloedingen
  • Coma

Verschijnselen speed op lange termijn

Aan de psychische gevolgen van speed wen je. Daardoor heb je steeds meer nodig om nog effect te voelen. Bij sommige gebruikers ontstaan na verloop van tijd depressieve gevoelens. Hoe meer en hoe langer je gebruikt, hoe groter de kans op depressie. Daarnaast zijn er klachten als angst, achtervolgingswaanzin, hallucinaties, concentratiestoornissen, zichtproblemen, duizelingen, ernstig gewichtsverlies en psychose.


Hoe lang duurt het afkicken van speed?

Ben je afhankelijk geworden van speed? Afkicken is dan niet makkelijk. Je krijgt last krijgt van pittige onthoudingsverschijnselen. Uitputting, depressieve gevoelend, rusteloosheid en soms achtervolgingswaanzin. Dat kan een paar weken duren en hoort allemaal bij het stoppen van langdurig gebruik van speed. Hulp bij het afkicken van speed is dan ook onmisbaar.


Hulp bij afkicken speed

Wil je afkicken van speed? Ken je iemand die worstelt met het gebruik van dit middel? Bij ons krijg je een behandeling waarbij je thuis blijft wonen. Opname in een kliniek is meestal niet nodig. In sommige gevallen is een detox wel nodig. Mocht het nodig zijn, dan volg je eerst een detox behandeling in een erkende verslavingsinstelling elders. Dit kan bijvoorbeeld bij Fundamentum. Na je detox helpen wij je graag bij de rest van je behandeling.

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Wij zijn 24/7 bereikbaar. Je kunt dus altijd bellen voor een intake of terugbelverzoek. 

☎ Praat nu met een deskundige