Blowen tijdens de zwangerschap

de gevolgen van blowen voor je baby

Lukt het je maar niet om te stoppen met blowen tijdens de zwangerschap? Of geef je borstvoeding en wil je wel weer eens een jointje roken? Je bent niet de enige die met dit probleem worstelt. Neem contact met ons op voor meer informatie of hulp om van je cannabisverslaving af te komen.
➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cannabistest

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Zwangerschapstest en blowen

Denk je dat je zwanger bent, maar is de zwangerschapstest negatief? Dan heb je óf te vroeg een test gedaan óf je bent niet zwanger. Wiet heeft namelijk geen invloed op een zwangerschapstest. Wel is het slim om te stoppen met het roken van hasj of wiet als je zwanger wilt worden of het mogelijk bent. Blowen tijdens de zwangerschap kan ernstige gevolgen hebben voor de ongeboren baby.


Gevolgen blowen tijdens zwangerschap

Kan blowen kwaad tijdens de zwangerschap? Het antwoord is: ja. De THC die je binnenkrijgt, komt via de placenta bij de baby terecht. Dit zijn de risico’s die je neemt als je blowt tijdens de zwangerschap:

  • Grotere kans op buitenbaarmoederlijke zwangerschap en miskraam.
  • Je baby groeit minder goed.
  • Je kind heeft later een grotere kans op concentratiestoornissen en gedragsproblemen.
  • Je kind heeft een verhoogde kans op niet-lymfatische leukemie (kanker).
  • Je kind kan afkickverschijnselen hebben na de geboorte.
  • Grotere kans op wiegendood.

Blowen en borstvoeding

Blowen als je borstvoeding geeft is ook geen goed idee. Vraag je je af hoe lang wiet in de moedermelk blijft zitten? Heel lang. THC hecht zich namelijk vooral aan vetten. Aangezien moedermelk voor een groot deel uit vet bestaat, krijgt je baby zo zelfs een hogere dosis THC binnen dan er in jouw bloed zit. De gevolgen kunnen net zo schadelijk zijn als bij blowen tijdens de zwangerschap. De hersenen van een pasgeboren baby zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen gemakkelijk beschadigd raken.


Hulp stoppen met blowen

Vind je het lastig om niet te blowen tijdens de zwangerschap? Of ben je kort geleden bevallen en lukt het je niet om te stoppen met blowen? Schaam je niet. Van een verslaving afkomen is nou eenmaal niet makkelijk. Neem contact met ons op. Wij zijn 365 dagen per jaar bereikbaar en we hebben geen wachtlijsten. Trubendorffer biedt intensieve en effectieve ambulante zorg. Dit betekent dat je tijdens de behandeling gewoon thuis kunt blijven wonen en door kunt gaan met je dagelijkse leven. Bovendien worden onze behandelingen volledig vergoed door je ziektekostenverzekering (op je eigen risico na).


Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Onze Intake Office is telefonisch bereikbaar van 7 u tot 22 u. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. Kies je voor onze ambulante behandeling in Nederland, dan krijg je een persoonlijke cliëntcoach toegewezen, die gedurende je gehele behandeling jouw aanspreekpunt blijft. 

☎ Praat nu met een deskundige