speedgebruiker herkennen

hoe kan dat?

Vermoed jij dat iemand in je omgeving speed gebruikt en wil je weten hoe je een speed gebruiker kunt herkennen? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de uiterlijke kenmerken van speedgebruik zijn. Bovendien helpen wij mensen herstellen van hun speedverslaving met ons effectieve ambulante behandelprogramma.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is speed?

Speed is een amfetamine die als harddrug geclassificeerd wordt volgens de Opiumwet. Andere namen voor speed zijn pep, snelheid, dreft en s. Speed is vooral verkrijgbaar als poeder dat je snuift, maar ook als tabletten of capsules die je kunt slikken. Je wordt er actief en vrolijk van gedurende zo’n 4 tot 8 uur.


Hoe kun je een speed gebruiker herkennen?

Je kunt een speed gebruiker herkennen aan zijn of haar gedrag: ze zijn ongewoon druk, vrolijk en hyperactief. Andere uiterlijke kenmerken van speedgebruik zijn:

  • Stemmingswisselingen
  • Veel praten
  • Grote, wijde pupillen
  • Bleke huid
  • Sommige mensen krijgen van speed huiduitslag of puistjes
  • In de dagen na speedgebruik zijn mensen vaak lusteloos, somber, geïrriteerd en oververmoeid
  • Algemene kenmerken van een verslaving, zoals ontwijkende antwoorden, afwezigheid, ruzie en financiële problemen

Speedverslaving

Regelmatig gebruik van speed brengt allerlei risico’s met zich mee. Zo kun je langdurig vermoeid en lichamelijk verzwakt raken. Je kunt van speed huiduitslag krijgen. Ook kun je last krijgen van ongecontroleerde bewegingen, slaapstoornissen, psychoses en hersenschade. Daarnaast is speed geestelijk verslavend. Je hebt een oncontroleerbare dwang om het middel te blijven gebruiken en wordt onrustig en angstig als dat niet kan. Een speedverslaving kan bovendien leiden tot allerlei sociale en financiële problemen.


Trubendorffer – Hulp bij verslaving

Denk jij in iemand een speed gebruiker te herkennen? Dan kun je deze persoon wijzen op Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij helpen mensen met een speedverslaving herstellen terwijl ze thuis blijven wonen en een paar keer per week naar een van onze locaties komen. Opname in een kliniek is meestal niet nodig om van je verslaving af te komen. Bel ons voor meer informatie of een oriënterend gesprek over onze behandelmogelijkheden op 0800-999 9998.
☎ Bel 0800 - 999 999 8