Afkickkliniek alcohol

Kies voor ambulante hulp

Stoppen met een verslaving is moeilijk, helemaal als het om alcohol gaat. Dat is immers overal te koop en een borrel drinken wordt gezien als gezellig en normaal. Maar ook jij kunt van je alcoholprobleem afkomen. Je hoeft hiervoor meestal niet naar een afkickkliniek. Alcohol uit je leven bannen kan ook terwijl je thuis blijft wonen, dankzij een ambulante behandeling. Onze hulpverleners helpen je graag bij het vinden van de behandelmethode die het beste op jou aansluit.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Afkickkliniek alcohol

Onze ervaren medewerkers weten goed wat je nodig hebt om te zorgen dat je van je alcoholverslaving herstelt. Wij zijn geen afkickkliniek voor alcohol, maar bieden een behandelmethode waarbij je thuis blijft wonen. In vele gevallen is onze behandeling erg effectief gebleken. De kans op een terugval is hierbij vaak het kleinst. Soms kan het echter nodig zijn om voorafgaand aan de behandeling eerst een korte detox behandeling te volgen in een afkickkliniek voor alcohol. Samen met jou beslissen we of dit van meerwaarde is op jouw behandeling voor alcoholverslaving, of dat je niet naar de afkickkliniek hoeft. Alcohol problemen oplossen zonder professionele hulp lukt vrijwel niemand. Schakel daarom onze hulp in.


Wanneer afkicken van alcohol?

Een alcoholverslaving ontstaat niet van de een op de andere dag. Meestal gaat dit geleidelijk. Drink jij regelmatig alcohol? Dan is het goed om je af te vragen waarom dat zo is. Zo kun je erachter komen of alcohol een probleem je is of dat misschien kan worden.

Ook is het goed om een alcoholdagboek bij te houden, bijvoorbeeld twee weken lang. Hierdoor krijg je inzicht in je gebruik. Als je standaard meer dan 14 glazen per week drinkt (bij vrouwen ligt de grens op 7), zit je in de gevarenzone. Het belangrijk om op tijd hulp te zoeken.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.


Stoppen met alcohol? Afkickkliniek of thuis afkicken

Onze medewerkers helpen jou met veel toewijding om van je verslaving af te komen, stevig in je schoenen te staan en je leven weer op de rit te krijgen. Op een behandellocatie van Trubendorffer krijg je een intensieve behandeling van psychologen, verslavingsartsen, psychiaters, maatschappelijk werkers en ervaringsdeskundigen.


Thuis afkicken van alcohol

Bij onze vorm van behandelen hoef je niet te worden opgenomen, waardoor je tijdens het afkicken gewoon door kunt gaan met je dagelijkse bezigheden. Bij een behandeling voor alcoholverslaving in een afkickkliniek word je daarentegen voor een bepaalde tijd opgenomen, waardoor je tijdelijk moet stoppen met werken of studeren. Na een behandeling in een beschermde omgeving is het voor sommige mensen moeilijk om de nieuwe levensstijl vol te houden in het dagelijks leven. Als je thuis woont tijdens je behandeling leer je langzamerhand in je dagelijks leven te integreren hoe te leven zonder verslaving. Daardoor is de kans op een terugval vaak het kleinst.

Iedere persoon en verslaving is anders en daardoor verschilt het soms welke behandelmethode het beste aansluit. Een korte opname in een afkickkliniek voor alcohol om van ontwenningsverschijnselen af te komen, kan voor sommige mensen met een alcoholverslaving bijvoorbeeld een goede keuze zijn. Wij helpen jou met deskundig advies wat voor jou de beste optie is.

Praten met een ervaringsdeskundige is een goede eerste stap om jouw situatie te bespreken en te bepalen of je hulp nodig hebt om te stoppen met drinken. Bel via 0800 999 999 8 of maak direct een afspraak.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.