Vrijwillige opname alcoholist

opname niet nodig

Wanneer je van je drankprobleem wilt herstellen, kun je kiezen voor vrijwillige opname als alcoholist. Maar wist je dat opname voor alcoholisten niet nodig is? Je kunt ook thuis blijven wonen en een behandeling volgen bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Met een ambulante behandeling heb je een grotere kans dan bij een opname om met alcohol te stoppen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Verslaafd aan alcohol

Alcohol is één van de meest gebruikte verslavende middelen. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders zijn zware drinkers en meer dan 82.000 mensen zijn verslaafd aan alcohol. Bij een alcoholverslaving kun je niet stoppen met drinken. Ook lijden je gezondheid, sociale leven en verantwoordelijkheden onder je drankgebruik.


Vrijwillige opname als alcoholist

Zelf stoppen met drinken is moeilijk als je verslaafd bent. Veel mensen kiezen daarom voor een vrijwillige opname als alcoholist om te herstellen van hun verslaving. Wanneer een opname voor een alcoholist onvermijdelijk lijkt, bedenk dan dat een opname om met alcohol te stoppen meestal niet nodig is. Bij Trubendorffer kun je terecht voor een ambulante behandeling, waarbij je thuis woont en een intensieve behandeling volgt op één van onze behandellocaties.


Nadelen van opname voor alcoholisten

Wanneer je een opname als alcoholist overweegt, is het belangrijk om de voor- en nadelen van een opname goed af te wegen. Bij een opname verblijf je enkele weken in een kliniek. Je hebt dan niet de dagelijkse steun van je familie en vrienden. Ook zul je tijdelijk moeten stoppen met werk, studie of school. Bovendien is de overgang naar het gewone leven veel groter na een opname dan wanneer je thuis blijft wonen.


Verslavingshulp bij Trubendorffer

Vrijwillige opname als alcoholist is niet nodig. Bij Trubendorffer helpen we je herstellen van je verslaving met een ambulant behandelprogramma. Je woont thuis en volgt de behandeling op één van onze behandellocaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.
☎ Praat nu met een deskundige