Afkicken GHB

Met de juiste hulp lukt het

Neem je dagelijks GHB en lukt het niet om te stoppen? Een GHB-verslaving is lastig om vanaf te komen. Afkicken van GHB zonder hulp is bovendien levensgevaarlijk. Met de juiste hulp stop je op een veilige manier en kom je echt van je verslaving af. Wij behandelen zelf geen GHB-verslaving, maar kunnen je wel verwijzen naar een geschikte kliniek bij jou in de buurt. Neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Hoe kan ik afkicken van mijn GHB verslaving?

GHB wordt vooral tijdens het uitgaan en recreatief gebruikt. Je voelt je ontspannen en prettig na gebruik. Angsten en remmingen verminderen en je hebt meer zin in seks. Echter is GHB super verslavend. Gebruik je deze drug gedurende een paar weken dagelijks meerdere keren, dan heb je al snel een GHB verslaving. Vooral geestelijk, maar ook lichamelijk. Omdat GHB maar kort werkt, neem je al snel elke twee tot vier uur – dag en nacht – een nieuwe dosis om onthoudingsverschijnselen te voorkomen.

Er kleven heel wat risico’s aan het gebruik van GHB. Autorijden na gebruik is levensgevaarlijk, je raakt uitgeput door slaaptekort en je kunt seksueel grensoverschrijdend gedrag vertonen. Er is er ook een groot risico voor je gezondheid. De hoeveelheid GHB die je nodig hebt om je goed te voelen, ligt namelijk dicht bij een overdosis. GHB is bovendien heel lastig te doseren. Met ‘out gaan’ tot gevolg. In het ergste geval kun je in coma raken of overlijden.


Afkicken GHB is levensgevaarlijk

GHB is niet alleen enorm verslavend, afkicken van GHB is lastig en zelfs levensgevaarlijk. Stoppen moet dan ook altijd onder begeleiding gebeuren. Je loopt anders het risico op een psychose, hartproblemen of problemen met je bloeddruk. En zelfs onder begeleiding is afkicken van GHB niet makkelijk. Toch is het zeker mogelijk om van je GHB-verslaving af te komen. Trubendorffer biedt geen behandeling aan hiervoor, maar we verwijzen je graag door.


Wat zijn de afkickverschijnselen GHB?

Afkicken van GHB is niet makkelijk. Besluit je om te stoppen met het gebruik van GHB, dan krijg je last van afkickverschijnselen, zoals:

 • somberheid
 • nervositeit
 • angstklachten
 • paniekklachten
 • depressieve gevoelens
 • slaapproblemen
 • zweten
 • trillen
 • spierpijn

Om te voorkomen dat je opnieuw GHB gaat gebruiken om de ontwenningsverschijnselen te laten verdwijnen, is goede begeleiding onmisbaar. GHB moet niet alleen je lichaam, maar ook je leven uit. Voorgoed.


Hulp bij afkicken GHB

Het risico op overdosering en verslaving is hoog bij GHB. Merk je dat je verslaafd bent geraakt? Bel dan naar Trubendorffer op 0800-999 9998. Wij behandelen zelf geen GHB-verslaving, maar kunnen je wel verwijzen naar een geschikte kliniek bij jou in de buurt. Neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.