Afkickkliniek Portugal

Kies liever ambulant

Wanneer je wilt herstellen van je verslaving, kan het aantrekkelijk klinken om daarvoor naar het buitenland (bijvoorbeeld een afkickkliniek in Portugal) te gaan. Zo zijn er heel wat mensen met goede ervaringen met afkicken in Portugal. Opname in een afkickkliniek in Portugal is echter niet nodig om van je verslaving af te komen. Je kunt beter in je eigen omgeving blijven wonen tijdens de behandeling. Een dergelijk ambulant behandelprogramma vind je bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij hebben geen afkickkliniek in Portugal maar behandelen jou terwijl je in je eigen omgeving blijft wonen en wekelijks naar één van onze behandellocaties in Nederland komt.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,8)
  • Behandeling volledig vergoed

Waarom (niet) naar een afkickkliniek in Portugal?

Er zijn aardig wat Nederlanders die zich hebben laten opnemen in Portugal in een afkickkliniek. Portugal lijkt wellicht aantrekkelijk: herstellen van je verslaving in een warme omgeving waar niemand je kent. Je wordt even niet met je dagelijkse verplichtingen geconfronteerd en kunt je volledig richten op je herstel. Toch heeft afkicken in Portugal ook nadelen.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.

Ervaringen met afkicken in Portugal

Kies je voor een afkickkliniek in Portugal? Eenmaal terug in Nederland is de overgang vaak zwaar, waardoor de kans op een terugval groot is. In plaats van afkicken in Portugal kun je beter kiezen voor een ambulant behandelprogramma, bijvoorbeeld van Trubendorffer, waarbij je thuis blijft wonen tijdens je herstel, zonder opname in afkickkliniek. Portugal heeft meer nadelen, want bovendien wordt de behandeling bij Trubendorffer volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Een afkickkliniek in Portugal moet je meestal deels of volledig zelf betalen.


Waarom NIET naar de afkickkliniek in Portugal?

Wij adviseren om niet naar Portugal te gaan. Wij werken met een ambulant behandelprogramma, dat je volgt op één van onze behandellocaties in Nederland terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je leert direct omgaan met de prikkels die tot je verslaving hebben geleid. De kans op blijvend herstel is daarmee het grootst. Soms is een detox in een afkickkliniek wel nodig, dit duurt meestal zo’n 10 nachten. Wij verwijzen je hiervoor door naar een passende verslavingszorginstelling.

Hoe aantrekkelijk een afkickkliniek Portugal misschien ook klinkt, de kans op succesvol herstel van je verslaving is veel groter wanneer je gewoon in Nederland blijft. Bel daarom vandaag nog voor een (gratis) oriënterend gesprek met een van onze deskundigen. We adviseren jou graag over de juiste behandeling om van je verslaving af te komen. Je kunt ons 24/7 bereiken op 0800-999 9998.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.