Speed werkingsduur

hoe lang werkt speed?

Ruim 4 procent van de Nederlandse volwassenen heeft wel eens speed (pep, amfetamine) gebruikt. Ook zijn er steeds meer mensen die elke dag speed gebruiken. Heeft het overmatig gebruik van speed met de werkingsduur van deze drug te maken? En hoe lang werkt speed eigenlijk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat bij gebruik van speed de uitwerking op het lichaam is en helpt je herstellen van je speedverslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Hoe lang is de werkingsduur van speed?

Het effect van speed duurt gemiddeld 4–8 uur, maar de bijwerkingen kunnen langer aanhouden. Hoe je het gebruikt, beïnvloedt bij speed de uitwerking op je lichaam, maar niet de werkingsduur. Na snuiven of slikken merk je het effect binnen enkele minuten. Wanneer je speed slikt, kan het 20–30 minuten duren voordat het werkt.


Hoe snel kan je lichaam speed afbreken?

De afbraak van speed en de werkingsduur zijn niet even lang. Je kunt speed nog 2–4 dagen na gebruik in de urine aantonen en tot wel een half jaar in je haren. Een deel van de speed wordt in de lever afgebroken. Je kunt weinig doen om het proces van speed afbreken te versnellen. Het grootste deel van de speed wordt door de nieren uitgescheiden. Je scheidt speed makkelijker uit wanneer je urine zuurder is.


Herstellen van je speedverslaving bij Trubendorffer

Wil jij elke dag speed gebruiken en weet je maar al te goed wat bij speed de werkingsduur is? Dan is de kans groot dat je last hebt van een speedverslaving. Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose kunnen we je helpen om van je speedverslaving af te komen. Ons ambulante programma volg je op één van onze zes behandellocaties. Je blijft dus gewoon thuis wonen. Wil jij stoppen met speed? Bel dan naar 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over de behandelmogelijkheden die Trubendorffer biedt.
☎ Bel 0800 - 999 999 8