Koopverslaafd

Trubendorffer helpt

Veel mensen vinden het leuk om nieuwe dingen te kopen. Je kunt echter ook koopverslaafd raken. Als jij de ene na de andere koop doet en verslaafd bent geraakt, meld je dan aan bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Met ons intensieve behandelprogramma herstel je van je koopverslaving terwijl je gewoon thuis woont. Je volgt de behandeling online of op een van onze behandellocaties.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wanneer ben je koopverslaafd?

De meeste mensen kopen regelmatig iets nieuws en kunnen genieten van een dagje winkelen of een goede aanbieding scoren. Je bent echter koopverslaafd als je daarin doorslaat. Je krijgt een kick van het kopen, ongeacht wat je koopt. Je verlangt sterk naar het kopen, maar voelt je leeg als je ermee thuiskomt. Vaak wordt de kick van het kopen gebruikt als afleiding voor nare gevoelens als angst, somberheid en leegheid.


Gevolgen van een koopverslaving

Een koopverslaving kan ernstige gevolgen hebben. Zo kun je in de financiële problemen raken. Ook gaat het kopen je sociale activiteiten en hobby’s steeds meer vervangen. Bovendien lijden je werk, relaties en welzijn onder je koopgedrag. Als je stopt met shoppen, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen als onrust, angst en slaapproblemen.


Herstellen van je koopverslaving

De meeste mensen kunnen niet in hun eentje herstellen van hun koopverslaving. Daarvoor spelen er vaak te veel factoren een rol bij het ontstaan en in stand houden van de verslaving. Schaam je dus niet dat je koopverslaafd bent geraakt, maar zoek professionele hulp. Trubendorffer is een erkende GGZ-instelling die gespecialiseerd is in ambulante verslavingszorg. Met ons intensieve behandelprogramma zijn al duizenden mensen blijvend hersteld van hun verslaving.


Stoppen met te veel winkelen? Trubendorffer helpt

Kom jij te vaak thuis met een ongeplande koop en ben je verslaafd geraakt? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Wij helpen je als je koopverslaafd bent geraakt en daarmee wilt stoppen.
☎ Bel 0800 - 999 999 8