Wanneer ben je verslaafd?

We leggen het uit

Dingen die je fijn vindt, wil je graag blijven gebruiken en vaker doen. Maar wanneer is iets een verslaving? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft antwoord op de vraag ‘wanneer ben je verslaafd’. Met ons intensieve behandelprogramma herstel je van je verslaving terwijl je thuis woont en krijg je weer controle over je gedrag en je behoeftes.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wanneer is iets een verslaving?

Er zijn veel middelen en activiteiten die op zich onschuldig zijn, maar verslavend kunnen zijn bij veelvuldig gebruik. Zo is een keer een glas alcohol of een kop koffie drinken geen probleem en kijken ook de meeste Nederlanders meerdere keren per dag op hun telefoon. Maar wanneer ben je verslaafd? Alle verslavingen hebben gemeen dat het je gewone leven overneemt en je lijdt onder je gebruik.


Wanneer ben je verslaafd?

Wanneer je verslaafd bent geraakt, verlang je heftig naar het middel of de activiteit. Je gaat steeds meer gebruiken en hebt ook steeds meer nodig om hetzelfde aangename effect te ervaren. Vaak neem je je voor om te minderen of te stoppen, maar dat lukt dan niet. Bovendien blijf je gebruiken terwijl je weet dat jij en je omgeving er schade van ondervinden.


Gevolgen van een verslaving

Een verslaving kan tot ernstige problemen leiden, zoals:

  • Geestelijk welzijn: somberheid, leeg gevoel, schuldgevoel
  • Lichamelijke gezondheid: slaapproblemen, fysieke problemen door het middel of de activiteit
  • Sociale relaties: ruzie, liegen, geheimhouding, verwaarlozen van je verantwoordelijkheden, isolatie
  • Financiën: overmatig geld spenderen aan je verslaving, werkproblemen waardoor je minder verdient of ontslagen wordt

Herstellen van je verslaving bij Trubendorffer

Wanneer ben je verslaafd? Als je niet meer zonder een middel of activiteit kunt. Bel dan 0800-999 9998 en zoek hulp bij Trubendorffer. Je volgt ons effectieve behandelprogramma online of op een van onze behandellocaties terwijl je thuis woont. Daarmee is jouw kans op succes het grootst.
☎ Bel 0800 - 999 999 8