Wat is een junk?

Wij leggen het uit

Dat een junk drugs gebruikt en verslaafd is, weten de meeste mensen wel. Maar wanneer ben je een junk? Trubendorffer geeft antwoord op de vraag: wat is een junk? Wanneer je verslaafd bent aan drugs of aan iets anders, helpen wij je met een ambulant programma van je verslaving af. Je volgt de behandeling thuis en wordt dus niet opgenomen in een afkickkliniek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is een junk?

Het woordenboek van Van Dale geeft de volgende definitie van een junk: verslaafde aan harddrugs. Maar er zijn nog meer antwoorden op de vraag: wat is een junk? Behalve dat een junk drugs gebruikt, zijn er nog een aantal kenmerken van een junk die in de verschillende definities gebruikt worden:

  • Verslaafd aan harddrugs
  • Ernstig verslaafd
  • Zichtbare sporen van drugsgebruik in het uiterlijk, zoals vermagering en verwaarlozing
  • Drugs spuiten
  • Verminderd gevoel van eigenwaarde en respect voor zichzelf

Wanneer ben je een junk?

Behalve verslaving aan drugs is er dus geen harde definitie van wat een junk is. Meestal zijn junks verslaafd aan harddrugs, zoals amfetamine (speed), heroïne en cocaïne. Het gebruik van deze middelen is gevaarlijk voor je gezondheid, zowel lichamelijk als psychisch. Bovendien leidt een verslaving tot ernstige sociale problemen, zoals slecht functioneren op school/studie/werk en relatieproblemen. Ook stelen of lenen junks vaak geld om drugs te kunnen kopen, waardoor ze in de financiële problemen komen.


Verslaafd aan drugs? Trubendorffer helpt

Wat is een junk nou precies? Hierboven hebben we beschreven dat een junk iemand is die verslaafd is aan (hard)drugs. Ben jij verslaafd aan drugs of aan iets anders? Neem dan contact op met Trubendorffer. Wij helpen je met een succesvol programma van je verslaving af. Wij behandelen mensen ambulant, dus zonder opname in een afkickkliniek. Bel vandaag nog naar Trubendorffer (0800-999 9998) voor een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 999 999 8